Carlos Pellicer serà el protagonista del Concert de les Bandes de Llíria

Compositor Carlos Pelicer

La nit del dissabte 23 de setembre a la plaça Major

La nit del pròxim dissabte 23 de setembre, a les 22.30 hores la plaça Major de Llíria acollirà una nova edició del Concert de les Bandes en el marc de la Fira i Festes de Sant Miquel a càrrec de La Unió Musical i la Primitiva.

En l’acte es retrà homenatge en esta ocasió al compositor i director valencià Carlos Pellicer (Benigànim). centra la seua principal labor en la música simfònica per a banda, registrada en multitud de CD’s per a importants formacions d’Holanda, França, Espanya i Portugal, principalment.

Pellicer ha rebut nombrosos premis nacionals i internacions, entre els quals destaquen el segon premi i menció d’honor del prestigiós Concurs Internacional de Composició Original per a Banda 2009 a Corciano, Itàlia; el primer premi del mateix concurs al 2013; i el premi Euterpe de música al 2014. A més, ha rebut encàrrecs i ha estrenat les seues obres en més de 20 països de tot el món.

Després de la cercavila de les bandes des dels seus locals socials fins a la plaça Major, serà el torn de la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria, dirigida per Vicent Balaguer, i tancarà la nit la Banda Primitiva, dirigida per Pedro Vicente. Tant una com l’altra, recullen en el seu repertori una obra del compositor homenatjat.

La Unió obrirà la seua actuació amb el pasdoble “Eugenia López” d’Adam Ferrero, i interpretarà també “Seqüències per a banda” de Carlos Pellicer, i “Segona Simfonia op.44” de James Barnes. Per part seua, la Primitiva inclou en el seu programa altre pasdoble d’Adam Ferrero, “La Marcelina”, “Dis-TENSIONS-diS” de Pellicer, i “Simfonia núm. 7, Leningrad” de Xostakóvitx. I tancarà amb els himnes de Llíria i de la Comunitat Valenciana.

La regidora de Cultura, Maria José Llopis, ha destacat que, des de Llíria, com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, “volem projectar, cada any, la gran labor de totes les persones que es dediquen a este art, i la Comunitat Valenciana, terra de músics, ofereix al món excepcionals compositors,com l’homenatjat enguany, la música del qual serà interpretada per les nostres reconegudes agrupacions, en la gran cita musical de l’any a la nostra ciutat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà