Daniel Ponce: “Queda molt món per nadar”

Galeria 6 Fotos
Daniel Ponce

El nadador de Llíria, segon en la prova més llarga del món al riu Ganges

El nadador de Llíria Daniel Ponce ha tornat a repetir la gesta de  fa sis anys en la segona participació de la travessia nadant més llarga del món en aigües obertes. L’esportista edetà, de 29 anys, ha igualat el segon lloc aconseguit en 2017 després de recórrer durant 10 hores i 55 minuts -baixant la seua marca personal en 22 minuts- els 81 quilòmetres en el Ganges, el riu més important de l’Índia i tambè el més contaminat del món.

Malgrat prometre que no tornaria a participar en la Bhagirathi River Marathon Swim aquest mes de setembre ha tornat a l’Índia per a viure de nou aquesta duríssima experiència,  més que esportiva una aventura de supervivència. El que pretén transmetre amb la seua gesta és que “una persona normal com jo de Llíria, que té un treball i una família pot fer coses increïbles. Es tracta de fer les coses senzilles. Donar a conéixer l’esport i que encara em queda molt de món per nadar”, explica al periòdic InfoTúria el dia després de tornar de l’Índia.

Gravació d’un documental

Una de les motivacions que l’ha portat a llançar-se de nou a les aigües del Ganges es gravar un documental amb el càmara també de Llíria, Sergi Sánchez, i Alberto Latorre, que l’acompanya en les seus competicions, per a compartir amb la resta del món una experiència “molt boja” per totes les circumstàncies que envolten la prova. “No vam trobar piscines per a entrenar els dies abans de la competició, a penes dormírem un parell d’hores la nit anterior,  ens portaren  d’una cerimònia a una altra en trasllats per carretera amb una calor sufocant”, recorda.

L’altre impuls  ha sigut el poder recaptar fons destinats a l’Institut Valencià d’Oncologia. El 50% del recaptat -vora 3.000 euros- es destinarà a l’IVO i el 50% restant al finançament del projecte audiovisual–el termini per donar a través del crowfunding segueix obert fins al 30 de setembre-.

La donació a l’IVO respon al fet que dues setmanes abans de completar la primera travessia a l’Índia va morir Silvia, una jove de Llíria de 14 anys, i poc després van tractar el seu avi d’un càncer de pulmó “sentia que tenia un deute”.

Problemes estomacals

Quant a la competició celebrada el passat 3 de setembre, ha explicat que la seua marca “haguera sigut millor si no haguera arrossegat problemes estomacals amb dolor i diarrea a partir de les 5 hores nadant. Em sentia molt feble i vaix pensar que això em podia traure de la prova, però no m’anava a rendir tan fàcilment. Ja havia visualitzat que no m’anava a pujar a la barca”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà