El nou transport públic comarcal tindrà parada a l’Hospital de Llíria

Els estudiants de Llíria, Benissanó i La Pobla tindran un bus directe a les universitats de València

La Generalitat ha presentat la nova concessió de transport públic comarcal que facilitarà la mobilitat entre l’àrea metropolitana i València. Concretament, el nou projecte inclou el servici d’autobús per carretera que connectarà el Camp de Túria amb la ciutat de València i amb servicis fonamentals com l’Hospital de Llíria.

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, i el regidor de Mobilitat Sostenible, Paco García, s’han reunit amb la concessionària del servici, Edetania Mobilitat, que inclou a Transvia i Direxis, amb els quals han valorat el nou servici de transport públic comarcal, que suposarà un avanç en la connexió de València amb la resta de municipis de l’Horta Nord i Camp de Túria.

L’Hospital tindrà parada en totes les línies

Segons han explicat la nova concessionària, totes les línies que prestaran el servici a la comarca tindran parada a l’Hospital de Llíria. Així, la línia que vindrà de Riba-roja-Vilamarxant a Llíria, la de Serra, Nàquera, Bétera i San Antonio i l’actual línia 145 millorada, tindran com a punt de referència en els seus trajectes l’hospitalari.

El regidor Paco García ha apuntat que “la capital del Camp de Túria tindrà una major freqüència de viatges amb l’hospital, igual que les persones residents en estes poblacions podran acudir als centres administratius comarcals de Llíria, com l’Agència Tributària, Palau de Justícia, centre d’especialitats, Seguretat Social, Oficina Comarcal de la Diputació de València, Registre de la Propietat, etc.”.

Servici directe a campus universitaris

Una altra novetat important que incorpora la nova concessió, serà la dotació d’una línia directa i específica per a estudiants, que anirà de Llíria, passant per Benissanó i La Pobla Vallbona, directament a les universitats i facultats de l’avinguda de Tarongers, la qual cosa suposa un salt molt important en la mobilitat estudiantil per a estes poblacions del Camp de Túria, on cada dia centenars de joves han d’anar i tornar a estos centres educatius.

Aposta per la sostenibilitat i energies renovables

Els responsables de la nova concessió han apostat per un transport ecosostenible. Així, pràcticament el 85% de la flota serà elèctrica, per a fer un pas en la tecnificació de les noves unitats d’autobusos que s’incorporaran al servici i apostant per les energies renovables en el transport públic de viatgers.

L’empresa, a més, situarà dos bases logístiques per a la flota dels nous autobusos, una a Llíria i altra a San Antonio de Benagéber, amb la finalitat de facilitar així la proximitat a les línies que prestaran el servici.

García ha assenyalat que la mobilitat del Camp de Túria “millorarà substancialment, s’unificaran els preus dels operadors, es flexibilitzen les zones tarifàries, es creen noves línies d’interconnexió i es posa en marxa el Bo 10 en MetroBus que feia anys s’havia sol·licitat”.

Per part seua, l’alcaldeha manifestat que “esta nova concessió, elaborada amb el Govern del Botànic, suposa el compliment de les reivindicacions polítiques i veïnals que fa dècades veníem reclamant des de la comarca del Camp de Túria per a la interconnexió entre les diferents poblacions i amb la ciutat de València, la qual s’ha completat amb una oferta per als joves universitaris. Per això, ens congratulem del treball fet i esperem que les noves línies puguen estar en funcionament este pròxim estiu”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà