Serra comença el 2024 amb un pressupost de més de 4 milions d’euros

Els comptes han tirat avant amb els vots del PSPV i Compromís

L’Ajuntament de Serra ha aprovat un pressupost per a l’any 2024 de 4.104.091,14 euros i que ha tirat avant amb el vot favorable dels grups municipals que conformen l’equip de govern PSPV i Compromís.

Els comptes són “una ferramenta per a millorar els serveis per a la ciutadania. La bona gestió econòmica farà que reduïm el deute en un 63 % i el deixarem pràcticament pagat” manifesta l’alcaldessa, Alicia Tusón.

La millora del servei començarà notant-se a les partides de neteja viària i manteniment dels espais i infraestructures que augmenten en un 567 % respecte de l’any anterior, fins als 196.000 euros.

La substitució del conveni de col·laboració amb la Societat Civil de Propietaris permetrà la gestió directa de més de 250.000 eiuros en la urbanització, per a neteja, millora viària, l’acabament dels per als vianants, i altres partides que ajudaran a dinamitzar la vida de les persones que viuen a la urbanització.

Respecte de les inversions pròpies, es destinaran 253.113,38 euros. Així es preveu realitzar una intervenció en l’ermita de Sant Josep i la Creu, amb 65.000 euros, o la renovació del col·lector del carrer Sant Roc amb 40.000 euros. A més a més, es preveuen altres inversions com obres al poliesportiu, inversió turística, energies renovables i seguretat ciutadana.

Les partides destinades a medi ambient i agricultura ascendiran a 126.000 euros en inversió i millora del nostre entorn, hortes i camins rurals. D’esta manera es preveu compra de noves ferramentes, treballs de neteja de la massa forestal, cunetes i millora dels camins d’accés als terrenys agrícoles i forestals.

El programa d’ajudes al transport per a joves estudiants i el de pràctiques formatives remunerades sumaran 16.000 euros i es preveu dur a terme un pla d’infància i adolescència.

Els col·lectius i associacions culturals, esportives i socials del poble rebran 43.500 euros en subvenció directa.

Al pressupost caldrà anar afegint les subvencions que s’obtinguen en les diferents convocatòries a les quals s’acudeix. Tot tenint en compte una dràstica reducció per part de la Generalitat Valenciana del fons de cooperació municipal, amb què s’injectaven en recursos directament als municipis.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà