Llíria mostrarà en Fitur 2024 el seu gran patrimoni monumental

La Ciutat Creativa de la UNESCO promocionarà les seues propostes turístiques en matèria musical

Llíria tornarà a estar present en una nova edició de Fitur mostrant-se com un dels destins de turisme cultural urbà més atractius a la província de València. En la fira internacional de turisme de Madrid, que se celebrarà del 24 al 28 de gener, promocionarà, entre altres recursos, el seu extraordinari patrimoni històric per a recórrer diferents cultures, i el seu valor musical afegit.

En este sentit, el regidor de Turisme i Ciutat Creativa UNESCO, Paco García, ha destacat que “s’ha dissenyat i aprovat un Pla Estratègic de Turisme que està ajudant a rellançar el nostre posicionament dins de les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana. A més, l’Ajuntament promou que la localitat siga Destinació Turística Intel·ligent, amb el desenvolupament d’un Pla Director per a millorar la qualitat dels seus servicis”.

Rutes temàtiques

La riquesa monumental de la capital del Camp de Túria oferix un passeig per la seua història mil·lenària. Així, el visitant pot descobrir-la a través diferents rutes temàtiques com la ‘Llíria Històrica’, ‘Rutes de les Ermites’, ‘Ruta Iberoedetana’, ‘Edeta Romana’, ‘Lyria Medieval’ i ‘Llíria del Renaixement i Barroc’.

D’altra banda, la ciutat va entrar el 2023 a formar part del prestigiós Festival Open House València (OHV), una privilegiada cita, en la qual multitud d’edificis obrin les seues portes, per a exhibir la seua singularitat funcional, tipològica i formal.

Llíria compta amb 13 elements declarats Béns d’Interés Cultural, un d’ells, l’església de la Sang, Monument Nacional des de fa més de 100 anys.

Festivals musicals

La proposta de la localitat edetana per a Fitur 2024 es complementa igualment amb la promoció de la seua potent oferta musical. Com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, Llíria desenvolupa al llarg de l’any una variada programació que inclou, entre els seus esdeveniments més importants, els festivals eMe (música antiga), El DesenJazz (jazz i música contemporània) i el LLUM Fest (Llíria Universal Music), o EdetArts, tots ells sota la marca autonòmica MediterranewMusix, així com el tradicional Concert de les Bandes, un referent de la música simfònica bandística del panorama valencià.

De la mateixa manera, l’Ajuntament col·laborarà este 2024 en la 2a edició del Túria Music, festival de música electrònica i remember que se celebrarà el 4 de maig.

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel ha destacat “l’èxit de la cita celebrada l’any passat, que va aconseguir reunir més de 3.000 persones i oferix un gran esdeveniment musical i d’oci dirigit a diversos segments de públic”.

Rutes patrimoni defensiu

A més, l’Ajuntament de Llíria ha posat en valor part del patrimoni bèl·lic defensiu de la II República. Des de 2017 estos béns estan catalogats com a Bé de Rellevància Local i s’espera la seua ràpida inclusió en el catàleg de Béns d’Interés Cultural. Així, es podrà visitar alguns dels elements més destacats de la línia fortificada de Llíria com a trinxeres, polvorins, refugis, i nius antiaeris o de metralladores, amb la finalitat de donar a conéixer la història més recent del municipi.

Ecoturisme i festes

Les persones amants del turisme actiu poden disfrutar també el gran patrimoni natural del municipi, que representa un altre al·licient per a conéixer-lo a través de les seues rutes de senderisme o eqüestres.

Altres atractius de Llíria són la seua tradició gastronòmica i festiva. Cites tan singulars com la fira “A mos redó” o “L’esmorzaret llirià”, són un bon moment per a degustar els seus productes locals, descobrir el seu comerç local, o disfrutar també de la seua àmplia programació de festes populars al llarg de tot l’any.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà