L’escola de música del Clarín aconsegueix un premi Euterpe

A la Inclusió Social en les Societats Musicals

Tots som conscients de la força que tenen les societats musicals com a moviment artístic, educatiu i social, ja que estan integrades per persones de diferents edats, diferent origen cultural, etc. I aquest factor és el que les fa especials. Prenent aquest impuls social com a propi, des de l’any 2020, a l’escola de música de l’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Llíria treballem amb uns tallers musicals dirigits a facilitar la integració dels alumnes de les diverses associacions dependents dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Llíria.

El alumnat dels tallers compta amb les discapacitats més freqüents (auditiva, visual, motora), trastorns emocionals, de comunicació, del comportament, autistes, hiperactius, amb trastorns d’atenció, dany cerebral o malalties tan comunes hui dia com l’Alzheimer.

Les persones amb discapacitat lluiten cada dia contra diverses barreres i això pot impedir la seua participació plena i efectiva en la societat en igualtat de condicions que la resta de les persones, i aquest va ser el motiu d’impulsar des de la Societat Musical aquests Tallers. El seu objectiu és que coneguen, gaudisquen i a través de la música aconseguim millorar la inclusió de tots ells. D’aquesta manera beneficiem a tot el conjunt de la comunitat educativa implicada.

Per tot això, la FSMCV ens a otorgat el Premi Euterpe Ángel Asunción 2023 a la Inclusió Social en les Societats Musicals ja que aquesta societat lluita i treballa dia a dia eficaçment contra la discriminació de qualsevol signe i l’exclusió educativa, promou l’autonomia, habilitats i capacitats de les persones implicades, així́ com el seu benestar, pretén enfortir tota la comunitat i sobretot tindre un impacte positiu en la sensibilització de la societat a través de la música.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà