La Generalitat manté paralitzats els projectes d’infraestructures socials a Llíria

centre civic el prat lliria

Representants de l’Ajuntament s’han reunit amb la Direcció General d’Infraestructures Sociosanitàries

L’alcalde Joanma Miguel i l’edil d’Infraestructures Socials, Paco García, s’han reunit amb la directora general d’Infraestructures Sociosanitàries de la Generalitat, Mª Àngels Ramón-Llin, per a abordar la situació dels diferents equipaments socials previstos al municipi, que romanen paralitzats amb els terrenys cedits i els projectes fets.

Estes actuacions estaven incloses en el Pla Convivint i contemplaven la construcció del Centre de Dia i Residència per a Persones amb Diversitat Funcional, que se situarà als terrenys municipals del Prat; el CRIS (Centre de Rehabilitació i Integració Social), per al qual s’havia cedit una planta baixa del Consistori al carrer Farmacèutic Marqués Gil; i el Centre de Dia per a Persones Majors previst a l’entrada al nucli urbà per Benissanó.

El CRIS comptava amb tots els tràmits previs, projecte d’execució, cessió del local i previsió de fons europeus, però ara, quasi un any després de formalitzar-se estes actuacions, des de Direcció General d’Infraestructures Sociosanitàries s’ha comunicat que no hi ha finançament.

El Centre de Diversitat Funcional tenia ja el projecte bàsic, i només faltava encarregar el d’execució i licitar les obres. Però en este cas s’ha informat que ja no queden fons europeus que estaven destinats a estes noves construccions, i que s’ajorna per a intentar incloure’l en el pròxim pressupost.

Des de de l’Ajuntament de Llíria s’ha requerit a la Generalitat al fet que, com a mínim, es redacte el projecte d’execució enguany, per a presentar-lo a nous finançaments europeus o es pressuposte amb fons de la mateixa Generalitat per a poder licitar-lo com més prompte millor.

Quant al Centre de Dia per a Persones Majors, no s’ha donat cap data ni la previsió, almenys, de quan pot estar el projecte bàsic.

“Totes elles són infraestructures de vital importància per al nostre municipi, que ja tenien una previsió per a ser executades en els pròxims anys a través del Pla Convivint, i que anaven a donar servici a col·lectius vulnerables i de gent gran, però que, de moment, han quedat paralitzats”, ha lamentat l’alcalde Joanma Miguel.

“Des de l’Ajuntament, hem brindat tota l’ajuda possible a la Generalitat per a poder agilitzar la seua construcció, plantejant fins i tot la possibilitat que ens facen una delegació de competències per a tramitar les seues licitacions, com s’ha fet amb els centres educatius del Pla Edificant, que ja estan en construcció”, ha manifestat el regidor Paco García.

Al mateix temps, s’ha demanat a la Direcció General d’Infraestructures Sociosanitàries que “si algun projecte que ara han prioritzat i està tramitant-se amb fons europeus decau per no tindre ni terrenys ni projectes, o qualsevol altra trava, es mire d’incloure els equipaments de Llíria, que ja estaven previstos, amb projecte i els terrenys cedits”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà