L’exalcalde de València Joan Ribó renuncia a l’acta de regidor

joan ribo

Tancarà així una etapa de 13 anys en política local

L’xalcalde de València Joan Ribó (Compromís) tramitarà la setmana vinent la seua renúncia a l’acta de regidor i tancarà així una etapa de 13 anys dedicats la política municipal, dels quals huit ha sigut alcalde, segons han confirmat a EFE fonts d’aquesta formació.

Ribó, de 76 anys, ja va fer un pas a un costat el mes de novembre passat, quan va deixar de ser el portaveu del grup municipal Compromís, que va passar a l’oposició després de les eleccions municipals de maig de 2023 després d’haver estat huit anys al capdavant de l’alcaldia de la capital valenciana.

El *exalcalde, que ja havia anunciat que tenia la intenció de fer un pas arrere i de facilitar el relleu en Compromís *per València -formació que aquest dimecres va renovar la seua executiva-, continuarà militant i “col·laborant activament” en Compromís després que la setmana vinent el ple formalitze la seua renúncia.

Ribó va assenyalar quan va renunciar al càrrec de portaveu del grup municipal en favor de la número dos de la candidatura, Papi Robles, que la seua edat ja no li corresponia ser “la figura representativa” de la coalició i que el raonable era anar “a poc a poc” fent passos cap a una retirada.

En 2015 es va convertir en un dels anomenats “alcaldes del canvi” a Espanya després de derrotar a la popular Rita Barberá, que portava 24 anys d’alcaldessa, i en les últimes eleccions municipals va optar per tercera vegada a l’alcaldia de la tercera ciutat més gran d’Espanya, si bé la urnes van donar la vara de comandament a María José Catalá (PP) amb el suport de Vox.

El coportaveu de Compromís porta tres dècades en el món de la política -amb algun parèntesi per a tornar al seu treball de professor de secundària-, on ha sigut membre del *Partit Comunista, coordinador general d’Esquerra Unida del País *Valencià, diputat en Les Corts *Valencianes, regidor a l’Ajuntament de València i alcalde de la ciutat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà