Riba-roja teix llaços i reivindica la sororitat en el 8M

El Castell acull les I Jornades Abolicionistes amb Gabriela Bravo i Mabel Lozano

Sota la consigna ‘Sororitat’, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha programat un interessant calendari d’activitats amb motiu de la celebració del 8M, Dia Internacional de les Dones. Amb este lema, el consistori ha volgut fer ullets als llaços i aliances entre dones en un context de desigualtat, la reivindicació cap als drets i llibertats i la lluita per l’apoderament.

Un dels actes més destacats seran les I Jornades Abolicionistes de Riba-roja de Túria que reuniran el pròxim 29 de febrer a les 18.00 hores, al Castell de Riba-roja de Túria, a personalitats referents en la lluita contra l’explotació sexual i la prostitució, com la vicepresidenta segona de les Corts Valencianes, Gabriela Bravo, l’actriu Mabel Lozano o l’escriptoria i activista Amelia Tiganus, entre altres referents en este camp. En la trobada es presentarà el I Pla Abolicionista de la prostitució en Riba-roja, premiat recentment per la FEMP com una bona pràctica local contra la violència sobre les dones. Este pla constituïx una ferramenta municipal per a previndre i erradicar la prostitució d’una manera integral a Riba-roja de Túria, així com altres formes d’explotació sexual, a més de protegir els drets de les dones víctimes del sistema basat en la prostitució.

“Este Pla Abolicionista és referent a nivell estatal i mostra una clara posició en defensa de les dones, captades, vulnerades i amenaçades en el nostre territori dins d’un sistema prostitucional que té els dies comptats al nostre país. La nostra aposta ha sigut determinant en estos anys per a arribar hui fins ací. La lluita per l’avanç dels drets de les dones en el nostre municipi de manera integral quant a la prevenció, actuació i reparació’, afirma la regidor d’Igualtat, Raquel Pamblanco.

Tallers, teatre i música per la igualtat

Durant este mes de febrer, la regidoria d’Igualtat està realitzat diferents tallers; autodefensa femenina, pilates, ‘Cos, ment i ànima’, Dansa en valors, una nova iniciativa on a través del ball en equip, es desenvolupen valors com l’empatia i es construïx igualtat i apoderament i un taller per a famílies dirigit a la criança positiva i igualitària. L’obra de teatre ‘Això no és amor’, es representarà l’1 de març en el Teatre Cervantes per a l’alumnat de 2n de Secundària, a fi de treballar de manera pedagògica la prevenció de la violència entre adolescents.

Durant la jornada del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, l’alumnat de 2n de l’ESO dels IES de Riba-roja es concentrarà a les 10.00 hores en la Plaça de l’Ajuntament per a assistir a la lectura del manifest institucional, a càrrec de la regidor d’Igualtat, Raquel Pamblanco.

‘El municipi és el lloc on es poden aplicar xicotetes accions que generen grans canvis a futur. El treball en la prevenció, actuació i reparació de violència de gènere no sols es reduïx en el dia de 8 de març o al 25 de novembre, sinó que es treballa els 365 dies l’any. Amb esta programació especial del 8M cobrim una planificació integral que cobrix totes les edats per a impulsar cada vegada més la perspectiva de gènere entre els riba-rogers i riba-rogeres’, assegura l’edil.

Serà una jornada festiva en la qual hi haurà música en directe de la mà de Disonants, que presentarà l’espectacle ‘En veu de totes’, una posada en escena que no serà només musical sinó també audiovisual, en la qual faran un recorregut narratiu pel cicle de la violència masclista. A més les associacions de dones del municipi exposaran una creativitat realitzada de patchwork per a l’ocasió.

Al llarg del mes de març es farà lliurament a les empleades i empleats públics la Guia dels drets de conciliació i víctimes de violència de gènere en l’Administració Pública. Així mateix s’instal·larà una bústia violeta a l’Ajuntament, a través del qual la ciutadania puga expressar, de manera anònima o no, alguna experiència de discriminació, assetjament o desigualtat que haja viscut o estiga vivint.

Paral·lelament, l’Ajuntament continua treballant per la igualtat amb els col·lectius socials del municipi, un exemple són les accions realitzades amb els Fadrins, amb els qui col·labora especialment en les seues festes de manera permanent en el foment del respecte cap a les dones i la igualtat de gènere,. També exercix este seguiment amb les Falles, a les quals un any més repartirà punts violeta per a informar i previndre sobre conductes masclistes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà