Llíria serà Ciutat Amigable amb les Persones Majors

La CEMUJ entrega a l’Ajuntament de Llíria l’estudi sobre el projecte

El president de la Confederació Europea de Músics Jubilats (CEMUJ), Carles Subiela, ha entregat a l’alcalde Joanma Miguel i la regidora de Persones Majors, Reme Tordera, l’estudi impulsat per esta entitat sobre el projecte “Llíria, Ciutat Amigable amb les Persones Majors”.

Este diagnòstic constituïx el punt de partida per a desenvolupar esta iniciativa en el municipi que compta amb el suport de l’Ajuntament de la localitat i la Generalitat. L’acte d’entrega es va fer en el marc de l’últim concert oferit per la Banda UDP Llíria-Camp de Túria-Serrans.

La capital del Camp de Túria està adherida, des de l’any 2016, a la Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Amb l’avaluació presentada, es fa un pas més per a implementar un pla d’acció que pretén crear, a la ciutat, entorns i servicis que faciliten un envelliment actiu i saludable.

“Volem millorar la qualitat de vida i el benestar de les nostres persones majors. Per això, ara podem comptar amb un estudi de les seues necessitats, amb propostes que abasten diferents àmbits d’actuació com l’adaptació dels entorns urbans, facilitar el seu accés als servicis públics assistencials o potenciar la seua participació en les activitats socials i culturals del municipi, entre altres”, ha afirmat la regidora Reme Tordera.

L’avaluació ha comptat amb l’opinió directa del col·lectiu implicat a través d’una enquesta ciutadana. Hi ha un important percentatge que considera que Llíria és una ciutat amable amb les persones majors, si bé encara queda camí per recórrer.

 El trànsit, els servicis de transport, els edificis públics adaptats i el conjunt d’habitatges en bones condicions per a viure, les activitats i programes específics per a majors, o el sistema de comunicació municipal, són alguns dels aspectes millor valorats.

Per contra, plantegen especialment millores en altres assumptes com a accessibilitat de voreres, zones verdes, servicis socials o l’atenció pública i comercial adaptada a les seues necessitats.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà