Ana Sabater, premi Grattia Maximilla

premios 8M LLiria

L’Ajuntament de Llíria concedix els guardons del Dia de la Dona

L’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, i la regidora d’Igualtat, Reme Tordera, han entregat els guardons que l’Ajuntament de Llíria concedix anualment amb motiu del Dia Internacional de la Dona. En esta ocasió, Ana Sabater Pérez ha rebut el Premi Grattia Maximilla 2024.

Este guardó s’atorga tots els anys a dones de la localitat que han destacat per trencar barreres de gènere i promoure la igualtat en diferents àmbits socials. En la seua novena edició, pretenia reconéixer el seu treball en els camps de l’arqueologia o l’arquitectura.

Ana Sabater, llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de València, està especialitzada en Història de l’Art i Arqueologia. La seua carrera professional s’ha centrat sobretot en l’àmbit de l’arqueologia. Ha dirigit múltiples excavacions, entre les quals destaquen les realitzades a Llíria com el Castellet de Bernabé, les primeres de les Termes de Mura, els Mausoleus romans, o en els terrenys de la UE-14 on es va recuperar la làpida dedicada a la ciutadana romana GrattiaMaximilla. A més, ha exercit com a docent i té set publicacions amb la col·laboració de diverses institucions públiques.

Premis cartells i fotografia

Per altra banda, la Regidoria d’Igualtat de Llíria ha concedit hui els premis del XXIII Concurs de Cartells i el XVII de Fotografia relacionats amb el 8 de Març.

En la categoria primera de fins a 16 anys de Cartells, ha resultat guardonada Gal·la Cano Morató amb l’obra “No te calles”, mentres que en local ha sigut distingida Fátima Zahara El Hariri amb “Guerrera”. En la modalitat per a persones majors de 16 anys, Miryam Royo Salas ha sigut la guanyadora amb “No es no”, i en local s’ha reconegut a Laura Martín Alcalá amb “Cremem l’androcentrisme”.

En el concurs de fotografia, en categoria primera, ha sigut premiada Concepción Rodilla Vinaixa per “Cambiando miradas”, mentres que el guardó en local ha recaigut en l’Associació Pentagrama per “Reconstruint el present”.

En este acte, celebrat al Forn de la Vila, s’ha inaugurat també l’exposició ‘El joc de maquillatge de Grattia’ i la mostra dels treballs presentats en els diferents certàmens artístics.

Llíria continuarà amb la celebració del Dia Internacional de la Dona 2024 hui 8 de març, amb un concentració i lectura del manifest institucional d’esta jornada, a les 11 hores en la plaça Major.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà