Llíria oferix una nova edició del Festival de Patrimoni i Música Antiga ‘eMe’

cartel lliria

Els concerts se celebraran del 26 al 28 d’abril a l’església de la Sang

La Ciutat Creativa de la Música per la Unesco oferirà este mes d’abril la sexta edició del Festival de Patrimoni Històric i Música Antiga de Llíria ‘eMe’. Este esdeveniment s’emmarca dins del conveni de col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana a través de la marca turísticocultural “MediterranewMusix”.

El regidor de Turisme i Ciutat Creativa Unesco, Paco García, ha anunciat que la programació del “eMe, Early Music of Edeta” 2024 es presentarà el 21 d’abril amb un concert a càrrec del’ensemble local ‘Llíria City of Music’ sota la batuta de José Miguel Rodilla, a les 19.30 hores a l’església de la Sang.

Els concerts del festival es realitzaran el cap de setmana del 26 al 28 d’abril a l’església de la Sang, temple declarat Monument Nacional i Bé d’Interés Cultural.

El divendres i el diumenge les actuacions seran a les 19.30 hores, i el dissabte 27 a les 18.00 hores.

Visit Llíria ha elaborat un curat programa que va des de la música medieval a la barroca, passant per la renaixentista.

Les entrades per a estes actuacions, al preu de 3 euros, es poden adquirir ja en l’App i web municipal.

La formació Dolce Rima actuarà el divendres 26 d’abril. Esta agrupació va nàixer com un duo interessat especialment en la conjunció poètica i musical, la seua música acosta a la cultura europea dels segles XVI i XVII, i centra el seu repertori en el renaixement i barroc espanyol i en el Seicento italià.

El dissabte 27 serà el torn de Mediterrànea Consort, formació especialitzada en la música anterior al segle XVIII, integrada per artistes reconeguts per la seua tasca de divulgació, interpretació i docència dins dels àmbits de la música antiga i barroca, tant espanyola com estrangera.

Xeito Antigo i el Corode Cámara de Madrid tancaran la programació el diumenge 28. Oferirà música del XVIII i el repertori del Pare Antonio Soler, músic espanyol reconegut a nivell universal per les seues sonates per a clau a l’estil de Domenico Scarlatti, del qual es considera va ser deixeble.

Exposició d’Instruments antics

García ha valorat “la singularitat d’este festival que fa un recorregut musical per les diferents èpoques del patrimoni històric de Llíria” i ha destacat exposició dels instruments antics escenificats en les pintures del teginat de l’església de la Sang, els quals han sigut recreats i han servit per a fer diversos concerts en la localitat”.

La inauguració de la mostra es realitzarà el 26 d’abril a les 18 hores al Forn de la Vila. Es podrà visitar els dies 27 i 28 de 10 a 14 hores i e 17 a 20 hores i de l’1 al 5 de maig en el mateix horari.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà