Serrat rep la Distinció Pare Antoni 2023 de la Banda Primitiva de Llíria

serrat

L’acte de lliurament tindrà lloc aquest dissabte 27

El cantautor Joan Manuel Serrat, guardonat aquesta setmana amb el premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024, rebrà aquest dissabte la Distinció Pare Antoni 2023, concedida per la Banda Primitiva de Llíria en reconeixement al seu treball en favor de la música.

Al costat de Serrat també ha sigut guardonada amb aquesta distinció la Societat d’Artistes, Intèrprets o Executants d’Espanya (AIE), presidida per Luis Cobos, i el premi es concedirà després del Concert de Primavera que oferirà l’agrupació musical en la seua seu.

José Luis Pérez Veses, president de la Banda Primitiva de Llíria, assegura que és un “honor” per a l’agrupació rebre en la seua agrupació al mestre Joan Manuel Serrat “per la seua innegable contribució al món de la música i per ser un dels referents de la cultura del nostre país”.

Pérez agraeix així mateix que el cantautor català viatge “ex profeso” a Llíria per a rebre aquest reconeixement, “el seu compromís amb el Clarí -nom amb el que es coneix a la banda Primitiva de Llíria, la més antiga d’Espanya- i totes les facilitats per a poder vindre en persona a recollir el guardó”.

L’expectació que ha generat la visita de Serrat al municipi “és màxima”, celebra el director de l’agrupació musical, que informa que s’han repartit gratuïtament les 996 localitats del seu auditori, que acollirà l’acte.

Pérez assenyala que el cantautor no s’ha compromés a actuar en l’escenari del Clarí però confia que “el mestre s’oferisca artísticament d’alguna manera” als assistents.

“Siga com siga, és un regal per a la nostra societat poder rebre a una figura de la seua magnitud”, agraeix.

El concert servirà també per a homenatjar el director José María Malato, qui va dirigir la Banda Primitiva entre 1960 i 1976, amb motiu del 50 aniversari de la victòria del Clarí en el Certamen Internacional de Bandes de València, l’últim guardó aconseguit sota la batuta del mestre Malat en 1974.

El programa del concert inclou la interpretació de ‘La vídua valenciana’ de Khachaturian; ‘La Boda’ de Luis Alonso (Intermedi) de Giménez; ‘Hary Janos de Kodaly’ -obra interpretada al certamen de l’any 1974-, ‘El magí de les timbales’ (sardana) de Malat i ‘Mediterrani’ de J.M. Serrat.

La banda Primitiva de Llíria també va distingir, el mes de desembre passat, al director del Palau de la Música de València, Vicent Llimerà, i a la directora de l’Institut d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (Iseacv), Fani Blanch.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà