Les bandes rendixen homenatge al compositor belga Bert Appermont

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, va assistir al concert oferit per la Primitiva i la Unió Musical de Llíria

La Banda Primitiva i la Unió Musical van protagonitzar el dissabte un extraordinari mà a mà en la gran cita musical de l’any a Llíria. El Concert de les Bandes de Llíria, celebrat a la plaça Major en el marc de la Fira i Festes de Sant Miquel, va servir en esta edició per a homenatjar el compositor belga Bert Appermont.

El festival va comptar amb la presència de la consellera de Justícia, Administració Pública, Reforma Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, i la secretària autonòmica de Model Econòmic Maria José Mira, així com representants de la música i el moviment bandístic de la Comunitat.

La Primitiva, dirigida per Javier Enguídanos, va interpretar la ‘Simfonia núm. 1: Gilgamesh’ d’Appermont i obres de Manuel Morales i Shostakóvich. Mentres que la Unió Musical, amb el seu mestre Pablo Marqués a la batuta, va oferir ‘The Big Band’ del compositor homenatjat i peces de Manuel Morales i Mahler.

Bert  Appermont ha escrit dos musicals, dos simfonies, una òpera, un oratori i més de cent peces per a cor, orquestra de cambra, teatre musical i orquestra simfònica. Ha obtingut premis internacionals i ha dirigit orquestres mundialment reconegudes.

Les seues obres han sigut representades en tot el món i quasi totes les seues composicions han sigut gravades per anomenades orquestres de Estats Units, Japó, Suïssa, Països Baixos, Dinamarca, Alemanya, Itàlia, Espanya i Bèlgica.

   

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà