Acord per Vilamarxant lamenta la reedició d’un pacte de dretes

pacto Compromis EU

Comunicat de la coalició després del pacte de govern de PP i Ciudadanos

Des d’Acord per Vilamarxant, coalició electoral formada per les agrupacions locals de Compromís, Podem i Esquerra Unida, volem reiterar el nostre agraïment al suport rebut per les persones que el passat 28 de maig vàreu apostar per la nostra opció política, una candidatura progressista, d’esquerres, transformadora, feminista, valencianista, ecologista i defensora dels drets dels animals.

Reiterem el nostre compromís amb uns valors que defensarem els pròxims quatre anys des de l’oposició. Alhora, però, volem expressar la nostra contrarietat per la decisió de Ciudadanos partit que després de dialogar amb Acord i PSOE ha preferit aliar-se amb un partit que pacta, sense cap rubor, amb la ultradreta.

Acord per Vilamarxant considera que era possible conformar un govern plural, il·lusionant i majoritari en partits i vots, diferent del que es va fer públic anit. A parer nostre, la reedició del pacte PP-Ciudadanos probablement serà “més del mateix”, és a dir: descoordinació, opacitat, lluita d’egos entre dos alcaldes, poc treball, nul·la participació ciutadana i molta publicitat enganyosa des dels perfils personals d’alguns membres del pacte. És simptomàtic que reediten el pacte els dos partits que obertament (i serem elegants i no entrarem en detalls) ens han reconegut que el pacte en la legislatura 2019-2023 “no ha funcionat tan bé com seria desitjable”.

Del nou govern només cal esperar que treballe pel bé del poble, que siga democràtic i transparent, que done participació a la població, que facilite la informació que demane la ciutadania i els partits de l’oposició i que administre amb trellat els diners públics.

En la legislatura 2023-2027, Acord per Vilamarxant farà una oposició constructiva, dialogant, respectuosa i alhora exigent, amb un objectiu clar: treballar per millorar la vida al poble i, per extensió, per fer entre totes i tots, un millor Vilamarxant, més actiu i dinàmic.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà