Loriguilla recupera part dels terrenys expropiats per la construcció del pantà

L’Ajuntament rep l’ordre ministerial després de 21 anys

L’Ajuntament de Loriguilla, després de 21 anys intentant-lo, ha rebut l’ordre ministerial de la ministra d’Hisenda i la Direcció General del Patrimoni de l’Estat on la Confederació Hidrogràfica del Xúquer sol·licita la mutació demanial a favor del consistori de l’antiga església Sant Joan Baptista i tots els terrenys annexos a aquesta, coneguts com ‘La Cañeta’.

En total, Loriguilla recupera els 475 m² de l’església, antigues escoles i casa del metge, els 29.046 m² adjacents al pantà, i els 100.604 m² del terreny agrícola ple d’oliveres que arriba fins al canal.

L’església neoclàssica del segle XVIII i els terrenys on se situaven cases i labors en el vell Loriguilla, amb un total de 130.125m2 de terreny expropiat per la construcció del pantà franquista en 1958, tornen a ser dels loriguillanos 66 anys després.

pueblo viejo Loriguilla

El regidor Carlos Rodado ha valorat que “rebem l’ordre ministerial amb enorme il·lusió i alegria, sent la culminació d’un treball i constants intents al llarg dels anys”.

Rodado ha agraït “la predisposició de Juan Torralba Rull, Secretari General de la CHJ, Miguel Polo, President de la CHJ, a María Jesús Montero, la vicepresidenta primera del Govern i ministra d’Hisenda i al meu predecessorManuel Cervera perquè sense la seua obstinació Loriguilla mai haguera tornat a Loriguilla.”

“Obrim una nova pàgina en la nostra Història com a poble, recuperant tot eixe patrimoni que permetrà a les generacions esdevenidores visitar, recordar i conservar el llegat de tots els que van viure en la Serrania”, ha afegit.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà