Vox i el PP fan marxa enrere en el ple als sous de l’alcalde i els sis regidors de Nàquera

vox naquera

Acusen l’oposició d’incomplir el deure de “sigil”

L’alcalde de Nàquera, Iván Expósito (Vox), i els sis regidors del seu partit i del PP que conformen el nou equip de govern, no cobraran de moment els sous que tenien previst assignar-se. En el ple que s’ha celebrat hui a les 8.30 del matí, han presentat una moció per via d’urgència perquè no se sotmetera a votació les retribucions dels nous membres del govern.

Tal com va avançar InfoTúria, els nous sous que tenien previst aprovar hui en el ple ascendien a 243.250 euros a l’any, dels quals 45.000 euros bruts anuals corresponien a l’alcalde i la resta a repartir entre els sis edils.

No obstant això, s’ha decidit ajornar l’aprovació dels plens deixant-ho sobre la taula per a un pròxim ple, malgrat tindre majoria absoluta per a tirar avant la proposta.

Segons l’oposició, que s’ha abstingut en la votació de la moció presentada a última hora, de moment desconeixen en quins termes es resoldrà l’assumpte de les retribucions.

En aquest sentit, l’alcalde l’única cosa que ha manifestat és que “no es votarà el tema de les retribucions”.

Tant el PP com l’alcalde han retret a l’oposició que haja fet públic el pla per a posar-se el sou. “Han faltat en deure i al dret de sigil” i “la sobirania del poble recau en el ple i informarem el gabinet jurídic de l’Ajuntament”.

L’exalcalde i actual portaveu d’UPdN, Damián Ibáñez ha defensat que ha sigut un exercici de “transparència total, la qual cosa és un sou d’un treballador que sale al cap i a la fi dels diners dels veïns”.

Ibáñez havia criticat públicament els sous que pretenien aprovar ja que “ens costarà quasi un milió d’euros aquesta legislatura”.

Per la seua part, el portaveu del PSPV, Víctor Navarro, ha afirmat que no han difós cap informació: “Si el que volen és que estiguem callats i emmordassats com a oposició no ho aconseguiran”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà