Olocau participa en la trobada d’alcaldes del ‘Camino del Cid’

camino del cid

La primera edición s’ha celebrat a Burgos 

La ciutat de Burgos ha acollit la Primera Trobada d’Alcaldes i Alcaldesses del ‘Camino del Cid’ que ha reunit un centenar de representants dels municipis i les huit províncies (Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant) per les quals discorre aquesta ruta i en la qual Olocau ha participat representat per l’alcalde, Antonio Ropero. 

En el Reial Monestir de Sant Agustí va tindre lloc l’esdeveniment en el qual es va parlar del treball realitzat pel Consorci en els seus 20 anys i es van analitzar els plans per al futur. Ropero va posar en valor la importància d’Olocau en el ‘Camino del Cid’, amb un enclavament tan significatiu com el Castell del Reial i va sol·licitar la ràpida execució del projecte de condicionament i de senyalització del Ramal d’Olocau, el tram que uneix el poble amb el Monestir de Santa Maria del Puig, per a impulsar el seu ús com a ruta ciclista i senderista, així com la connexió amb la Via Xurra i la via ciclista que passa per Terol.

La jornada va comptar amb una visita nocturna a la Catedral de Burgos en la qual els convidats van gaudir de l’espectacle ‘Stella’ una experiència immersiva de llum i so. 

En el Monestir de Sant Pere de Cardeña, s’ha celebrat el Consell Rector Extraordinari, en el qual s’han llegit i confirmat les conclusions del debat del dia anterior, que han sigut recollides en una declaració conjunta depositada en una càpsula del temps que incloïa la premsa del dia i elements relacionats amb la trobada i que serà custodiada en el recinte.

A més, s’ha oferit una visita al monestir en la qual han pogut contemplar el claustre romànic, els cellers medievals i la tomba del Cid.

Ropero ha afirmat que “ha sigut un plaer haver participat en un esdeveniment en el qual hem compartit experiències, realitzat propostes i estret llaços amb altres municipis que formen part d’aquesta ruta” i ha mostrat la seua satisfacció per “haver pogut transmetre les nostres demandes per a aconseguir que el Ramal d’Olocau es convertisca en un referent del ‘Camino del Cid’ a València”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà