Serra ja forma part de la xarxa del Camí del Cid

S’incorpora a l’itinerari senderista que uneix El Puig i Olocau, travessant la Calderona

Serra s’ha incorporat a la xarxa de segellat del Camí del Cid. Un itinerari turístic que segueix l’empenta literària i cultural que va deixar Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador al segle XI. Un recorregut que travessa tres comunitats autònomes de nord-oest a sud-est.

El castell de Serra, fortaleça àrab de important valor estratègic durant l’Edat Mitjana i ocupat i conquerit pel Cid cap a 1095, il·lustra el segell que ja està usant l’oficina de Turisme de la localitat. El segell ha estat dissenyat per Julián de Velasco.

La Tourist Info també expedeix salconduïts, la credencial que duen els viatgers del Camino del Cid. El salconduït recorda el document que s’utilitzava per assegurar el pas lliure i segur de persones i mercaderies durant l’Edat Mitjana.

El municipi, enclavat al cor de la Serra Calderona, està dins del ramal d’Olocau del Camí del Cid. Un itinerari senderista que uneix El Puig i Olocau, travessant la Serra Calderona.

L’alcaldessa, Alicia Tusón, ha comentat que la inclusió de Serra dins la xarxa Camino del Cid suposa “una mostra més de l’aposta de l’equip de govern pel turisme com a motor de desenvolupament del municipi”.

L’Ajuntament està duguent a terme en els últims anys nombroses accions per fomentar el turisme i la recuperació del patrimoni monumental de la localitat. Una població que compta amb el castell i les seues quatre torres de guaita com a principals monuments del patrimoni andalusí.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.