Olocau aprova un pressupost de 2,8 milions d’euros per a 2023

Els impostos i taxes municipals es mantindran sense pujades 

El passa tdimecres 21 de desembre, es va publicar en el Butlletí Oficial de la Província de València l’anunci sobre l’aprovació definitiva del pressupost municipal d’Olocau per al 2023. Per tant, els comptes per al pròxim any han superat els tràmits necessaris per a la seua execució després de l’aprovació en el ple extraordinari del 3 de novembre -amb 7 vots favorables del grupo socialista més el del representant de Compromís i el vot en contra del PP-.

El pressupost ascendirà a 2.877.457,41 euros, un 5,48% d’increment respecte al d’enguany. Així, es continuarà amb la senda de creixement complint l’objectiu d’estabilitat pressupostària i del nivell de deute. 

En l’elaboració dels comptes, s’ha prioritzat la dotació de partides que garantisquen el bon funcionament dels serveis municipals i, en aquest sentit, els capítols dedicats a Educació, ActivitatsCulturals, Polítiques Socials, Foment de l’Ocupació, Acció Social i Participació Ciutadana es mantenen respecte al 2022. 

Aixímateix, cal assenyalar que una altra premissa que s’ha tingut en compte per part de la Corporació Municipal ha sigut no apujar els impostos ni les taxes, malgrat l’augment de costos a causa de la inflació i l’ampliació de serveis a la ciutadania tant propis com impropis en el capítol de despeses. 

Per al 2023 estan contemplades inversions com les que es dedicaran a l’inici de la construcció del nou Auditori Municipal en l’espai de l’actual col·legi, a l’adequació del Safareig i el seu entorn, i a continuar amb el programa d’adequació de camins municipals. 

Segons l’alcalde Antonio Ropero amb el pressupost del 2023 es dona “continuïtat a les polítiques dels últimsanys des de la responsabilitat i des de la garantia de no pujar els impostos, malgrat el difícil context econòmic”.

El primer edil ha destacat que “els comptes reflecteixen l’esforç per mantindre la qualitat dels serveis duent a terme un equilibri financer que fa que el deute municipal seguisca a zero”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà