Èxit d’assistència a la inauguració de l’exposició ‘Garroferes i cicatrius’ a Olocau

La mostra es podrà visitar fins al 30 de maig

Divendres passat es va inaugurar amb gran èxit a Olocau l’exposició de dibuixos ‘Garroferes i cicatrius’, una mostra d’obres realitzades per l’aquarel·lista i dibuixant valencià, i veí del municipi, Vicent Ros Soler.


L’acte, celebrat a la sala de l’Aljub de la Torre de Pardines, va comptar amb la presència de nombroses persones i, entre elles, van estar també les regidores Desa Vilaplana i Olga Brínquez, i l’alcalde, Antonio Ropero. Vilaplana va ser l’encarregada de donar la benvinguda i de cedir la paraula a Ros, qui va explicar com va sorgir la idea de dedicar una sèrie de dibuixos a la garrofera. Així, va assenyalar com, al poc temps d’arribar al nostre poble, va veure aquests arbres i, segons va afirmar, “em vaig començar a enamorar d’ells”. En aquest sentit, es va crear un fort vincle (“jo volia parlar sobre les garroferes, però, al final, van ser les garroferes les que em van parlar a mi”, va assegurar), ja que es tracta d’una espècie que simbolitza la fortalesa i la capacitat de sobreposar-se a les dificultats i a les adversitats, la qual cosa també el va ajudar a nivell personal.


L’exposició està composta per dues parts diferenciades, en un costat es poden contemplar obres pintades amb aquarel·les fetes amb el pigment de la garrofa i, en l’altre, quadres realitzats amb llapis de grafit i llapis de carbó, els quals, a més, són el fruit de quasi un any de treball. Els resultats, com es pot apreciar en les imatges que adjuntem, són d’una excel·lent qualitat i d’un realisme similar al de les fotografies.
Després de la inauguració, Antonio Ropero va voler destacar “les magnífiques obres exposades” i felicitar a Vicent Ros “per reflectir d’una manera tan precisa un element tan característic del municipi com són les garroferes”. “Amb actes com el de hui, Olocau continua consolidant-se com una localitat de referència en l’àmbit dels esdeveniments culturals i, una vegada més, l’acollida que ha tingut per part dels nostres veïns ha sigut extraordinària”, va afegir.


L’exposició compta amb la col·laboració de l’Ajuntament a través de la seua Regidoria d’Educació, Cultura i Joventut, i es podrà visitar fins al 30 de maig, de dimecres a diumenge en horari de 8 a 15 hores i els dissabtes, a més, de 16 a 18:30 hores.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà