El polígons de Riba-roja sumen una nova subvenció de quasi un milió d’euros

polígonos Riba-roja

Les subvencions de l’IVACE serviran per a seguir les millores

L’Ajuntament de Riba-roja ha rebut una subvenció de 994.643 euros en total que es destinaran a la modernització i millora dels polígons industrials existents en el terme municipal. Les ajudes públiques procedeixen de la convocatòria impulsada per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dependent de la Generalitat Valenciana, d’atenció cap a les àrees industrials en els municipis valencians.

Les obres en aquests enclavaments econòmics es duran a terme al llarg dels pròxims mesos d’acord amb les bases reguladores que, en matèria d’industrialització, estan redactades per la conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. La concessió d’aquestes subvencions són el resultat de la sol·licitud aprovada pel ple municipal amb el suport del govern del PSPV, a més de Ciutadans, Comprommís, Podem i l’Esquerra, mentre que el PP i Vox es van abstindre.

El Polígon Logístic València és el sector industrial al qual s’ha concedit la major de les subvencions rebudes, amb un total de 498.095 euros. Es tracta d’un dels sectors més puixants en el conjunt de la localitat, amb una ocupació de fins al 97’97% sobre el total del sòl i una antiguitat e 13 anys en total. La seua ubicació estratègica per la seua proximitat a l’aeroport de Manises, el port de València i les carreteres N-III i el by-pass li confereixen un afegit fonamental per a la implantació d’empreses.

Els 498.095 euros rebuts es destinaran per a la instal·lació de marquesines identificatives de les parades establides, habilitar noves zones d’equipament esportiu bio-saludables/*calistenia per als usuaris del polígon, a més d’un reasfaltat de les vies principals i, finalment, la senyalització horitzontal de tots els vials, amb delimitació dels espais d’aparcament i delimitació de la zona d’espera dels camions.

El polígon del Mes de Baló és un altre dels espais industrials que han rebut altres 165.516 euros en la convocatòria redactada per l’IVACE, que es destinaran, al seu torn, per a la millora viària, el transport públic, les zones verdes i la senyalització horitzontal centren les necessitats. Construir la rotonda que afecta diversos sectors industrials, la instal·lació de marquesines identificatives i la instal·lació d’equipament esportiu saludable són algunes de les claus a dur a terme en aquesta àrea. Aquest polígon s’estén al llarg d’una superfície de 900.000 metres quadrats, una antiguitat d’11 anys i una ocupació de fins al 85% en total.

El polígon industrial 14 és un altre dels punts que ha resultat beneficiari per l’IVACE amb un total de 165.516 euros en total, i que es destinaran a les millores de les zones verdes amb l’eliminació de la canya per a la prevenció d’incendis, la millora viària amb la repavimentació de les calçades i les vies principals, la senyalització horitzontal i vertical de trànsit o el sanejament separatiu amb les actuacions en la bassa de pluvials. Aquest sector industrial s’estén per una extensió de 200.000 metres quadrats, i disposa d’una ocupació del 95’46% en l’actualitat.

El sector 13 serà un altre dels punts industrials sobre els quals s’invertiran els 165.516 euros rebuts de l’IVACE i que s’ha previst destinar per a la col·locació de marquesines d’autobús en el seu interior, l’adequació d’espais en les zones verdes, un equipament esportiu, la dotació de serveis d’esplai i senyalització horitzontal a les zones verdes existents en l’àrea i diverses actuacions de millora en la seua àrea d’actuació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà