Cultura, història, tallers i reivindicació per a commemorar el 8M a Olocau

cartel 8M Olocau
Galeria 6 Fotos
cartel 8M Olocau

El programa d’actes finalitzarà el 13 d’abril

La commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, portarà a Olocau, un any més, un conjunt d’actes i activitats per a conscienciar i sensibilitzar sobre la igualtat de gènere i la defensa dels drets de les dones. 

El programa, elaborat per la Regidoria d’Igualtat i Dona, ofereix una àmplia varietat de propostes dirigides a tots els públics en les quals hi haurà espai per a la reflexió i la reivindicació (clic açi https://shorturl.at/ckpAN per a descarregar-lo). A més, el cartell anunciador ha sigut realitzat per Iris Guinart Pastor, alumna de cinqué de Primària del CRA Alt Carraixet – Col·legi Mestre Ferran Zurriaga que va resultar guanyadora del concurs realitzat pel centre educatiu.

Els primers actes tindran lloc els dies 24 i 28 de febrer amb dos tallers dedicats a la percussió corporal i a les arts plàstiques enfocades al món del cinema (‘Dones de Cinema’). Els interessats a participar poden apuntar-se a l’Ajuntament i en el número 96 270 30 11. 

Els següents esdeveniments tindran un marcat caràcter cultural, amb el monòleg de comèdia ‘La Mare Antisistema’, de l’actriu Pilar Rochina, el 2 de març, i l’excursió ‘València amb nom de dona’ del dia 6; una jornada en la qual també hi haurà temps per a anar a la mascletà i quedar-s’hi a dinar (inscripcions en el Consistori i telefonant al 96 270 30 11). 

El 8 de març, el Saló de Plens acollirà l’Acte Institucional, que comptarà amb la lectura del manifest pel Dia Internacional de la Dona i, en finalitzar, un vi d’honor per als assistents. A la vesprada, s’oferirà la possibilitat d’assistir a la manifestació del 8M a València amb l’autobús que partirà des de la parada de L’Arquet. Les inscripcions es podran realitzar igualment a l’Ajuntament i en el telèfon 96 270 30 11. Així mateix, a les 18:00 hores, l’associació Amas de Casa de Olocau organitzarà un berenar a la Casa de la Cultura (per a apuntar-s’hi, cal posar-se en contacte amb Horte, Elena o Susana). 

La dansa clàssica i contemporània i la música en directe s’uniran el 9 de març per la igualtat amb la representació de l’obra ‘Història d’una ballarina’, un espectacle que emocionarà i entusiasmarà el públic assistent. 

I com a conclusió, el dissabte 13 d’abril hi haurà una pujada teatralitzada al Puntal dels Llops en la qual es narrarà com era la vida en la talaia a través de diversos personatges femenins. 

En paraules de l’alcalde, Antonio Ropero, el 8M “és una commemoració que a Olocau vivim amb intensitat i a la qual ens sumem cada any des de la reivindicació d’una igualtat real i efectiva i el suport a les demandes del moviment feminista”. “Amb este programa, volem expressar el compromís del nostre poble i, per això, anime a veïns, veïnes i visitants a assistir als actes i a participar activament en ells”, ha afirmat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà