El Bloc rebutja la restricció de l’ús del Castell de Riba-roja “per raons polítiques”

Gabriel Rufián en l’acte en el Castell de Riba-roja de Túria.

“Que un acte polític no puga celebrar-se en un edifici determinat és restringir la llibertat d’expressió”

El Bloc-Compromís de Riba-roja ha manifestat, a través d’un comunicat, el seu reconeixement i valoració cap a  un dels edificis més emblemàtics del poble, al temps que el seu “més absolut rebuig a la restricció de l’ús del Castell per raons polítiques que no tècniques o normatives”.

La formació fa referència als fets del passat 25 de febrer (sic) al Castell on es va celebrar “un acte cultural: la presentació d’un llibre que provocà aldarulls al carrer per què un grup de persones contraries a la llibertat d’expressió van maltractar física i verbalment els assistents”. Com a conseqüència d’aquest succés, recorda, el Partit Socialista de Riba-roja presenta una moció al ple per a la seua aprovació, en la qual demana la prohibició d’actes polítics al Castell per tal de preservar-lo, donat que és un edifici declarat BIC. Finalment, el ple va aprovar la moció canviant la prohibició per una comissió que haurà d’estudiar els usos del Castell.

Des del Bloc recorden que “la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948 reconeix la Llibertat d’Expressió de les persones com una manera de promoure els valors democràtics del respecte i la convivència. Des d’aleshores el dret a la llibertat d’expressió s’ha desenvolupant possibilitant l’articulació social de les democràcies mitjançant associacions que defensen diferents maneres de viure, pensar i sentir. Un exemple paradigmàtic són els partits polítics, sorgits per resoldre els problemes de la ciutadania i promoure el seu benestar. Així doncs, Democràcia, Llibertat d’Expressió i Partits Polítics són sense dubte una triada indissoluble. I així els partits polítics esdevenen un instrument fonamental per a l’expressió del pluralisme social i per a la participació i a la manifestació de la voluntat popular”.

Des de Bloc-Compromís consideren que: “associar els esdeveniments del 25 de febrer (sic) a una restricció del Castell suposa un càstig que no pertoca. La funció d’un equip de govern ha de ser protegir i cuidar la ciutadania”; que “la seguretat dels actes depèn de la seua organització i està regulada acuradament per la normativa. Segons les característiques de l’acte es convenient fer-lo en un lloc o en un altre. Si l’acte és polític, cultural o gastronòmic no té res a veure”; y que “plantejar que un acte polític pel fet de ser-ho, no puga celebrar-se en un edifici determinat, és restringir la llibertat d’expressió i la qualitat democràtica de la nostra convivència -podria constituir fins i tot un cas de censura prèvia-. I es un acte impropi d’un partit polític com el PSOE; que ostenta en aquests moments el govern municipal. No hi ha raons tècniques ni normatives que donen suport a tal prohibició”

Per tot allò exposat Bloc-Compromís Riba-roja manifesta “el seu reconeixement i valoració cap a  un dels edificis més emblemàtics del nostre poble, al temps que el seu més absolut rebuig a la restricció de l’ús del Castell per raons polítiques que no tècniques o normatives”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà