Compromís i L’Esquerra de Riba-roja demanen al Govern mesures urgents per la pujada del preu de la llum

compromis esquerra riba roja

En la moció també demanen més mesures d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic

Les formacions Compromís i l’Esquerra de Riba-roja de Túria han presentat una moció a l’Ajuntament del municipi amb motiu de “l’alarmant pujada del 27%” del preu de la llum que, manifesten, “pot afectar negativament la ciutadania i aprofundir en el problema de la pobresa energètica”.

En la moció, les dues formacions insten al Govern de l’Estat “perquè davant la crisi sanitària i econòmica, més encara durant els mesos de més fred, es pose fre a l’especulació energètica, amb el control del preu de la llum i el gas per a l’ús domèstic”.
A més, s’insta a l’Administració Pública perquè estudien la viabilitat de la creació d’una empresa pública energètica que “afavorisca la competència del sector i beneficie les persones consumidores”.

També hi demanen que es reforcen encara més les mesures d’impuls a l’autoconsum fotovoltaic, la generació distribuïda i les Comunitats Energètiques Locals.
Finalment hi han volgut recordar que “el dret a l’habitatge és un dret consagrat a la Constitució Espanyola en l’article 47 i que, d’acord amb Nacions Unides, ‘un habitatge digne, ha de tindre accés permanent d’energia per a la cuina, la calefacció i l’enllumenat’”.

Per això, tot i que Compromís i L’Esquerra lloen l’existència del bo social elèctric, també critiquen que s’han de complir uns requisits molt concrets per beneficiarse’n del descompte del 25% a part de la tarifa i això suposa “llançar a milers d’economies familiars a la pobresa energètica”.

Les dues formacions d’esquerra han conclós la seua moció denunciant les portes giratòries dels grans partits estatals amb les companyies energètiques nacionals.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà