Riba-roja constitueix el Consell Local per a implantar l’Agenda 2030

ayuntamiento

El ple se suma a la lluita per un major respecte cap al medi ambient

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la constitució del Consell Local per a la implantació de l’Agenda 2030 en la localitat dins dels acords previstos en virtut de la seua adhesió a la Xarxa d’Entitats Locals de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i entre els objectius de les quals està prevista una reducció dràstica de les emissions de diòxid de carboni (CO₂).

La constitució del Consell Local de Riba-roja de Túria suposa, en la pràctica, un fòrum de trobada amb la resta de la societat, els actors socials i polítics i la resta de les entitats implicades en el desenvolupament dels programes que impliquen una configuració sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el marc del Pla Estratègic Participat de la localitat en el període 2017-2025.

El propi consistori del municipi respecte a l’Agenda 2030 contribuirà al desenvolupament de les polítiques i els plans encaminats a un major respecte sobre el medi ambient i, al mateix temps, una major justícia social i econòmica a Riba-roja de Túria. El ple municipal ha donat llum verda, a més, i de manera provisional al reglament regulador del citat organisme públic.

La proposta confirmada pel ple és una iniciativa pionera de la Regidoria de Planificació Estratègica de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria que pretén dur a terme l’elaboració i el desenvolupament dels 17 objectius de desenvolupament sostenible continguts en el Pla Estratègic Participat que l’actual govern porta implementant des de l’anterior legislatura.

El desenvolupament sostenible, les necessitats en justícia social i la preservació del clima són algunes de les qüestions pendents de resoldre en l’horitzó més pròxim en l’àmbit d’un món globalitzat que ha qüestionat la realitat social en deixar al descobert que els recursos són limitats, el planeta és limitat i, per tant, el temps també ho és.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que la constitució d’aquesta entitat “és la prova fefaent del compromís que té aquest equip de govern i aquest ajuntament per lluitar per un món més just i amb un major respecte cap al nostre medi ambient, per això, en el qual l’emissió del diòxid de carboni i el compliment dels objectius sostenible són un eix central en l’actuació”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà