El Pla de Mobilitat Metropolitana inclou l’estació de metro en el centre de Riba-roja

Una passarel·la de ciclovianants connectarà les urbanitzacions del nord amb l’estació d’El Clot

L’Ajuntament de Riba-roja ha informat sobre les novetats que, a partir de l’1 de gener de 2022, aplicarà el nou “Pla de Mobilitat Metropolitana de València” respecte a tarifes, temps i mitjans de transport públic que beneficiaran a la localitat.

El Pla contempla reforçar la xarxa pública amb diverses accions entre les quals destaquen per a Riba-roja la integració i simplificació tarifària, abaratiment dels preus; ‘aparcabicis’ cobert; aparcament dissuasiu i arribada del metro, de manera soterrada, al nucli urbà.

Respecte a la primera, la integració contempla l’establiment de només dues zones tarifàries en comptes de les quatre actuals, és a dir, es passarà a ser zona AB. D’aquesta manera, amb el mateix bitllet es podrà viatjar amb metro, en l’EMT, en els autobusos grocs i en la línia de rodalia de Renfe, la gran novetat per als veïns de *Riba-roja, ja que la parada de la *Reva està inclosa.

En relació amb la reducció de preus, el bo 10 passa de costar 20,90 euros a 12 euros, la qual cosa implica un abaratiment del 42,58% i la targeta mensual passa de costar de 68,7 euros a 53 euros, és a dir, una baixada del 22,8%. Totes aquestes noves tarifes inclouen el transbord a un altre mitjà de transport. Però també es redueixen els temps, amb el que es passarà dels 30 minuts actuals a 24 com a freqüència de pas per a la parada de Riba-roja de la línia 9 i a 12 minuts per al baixador d’El Clot de la Línia 2.

Per a fomentar la mobilitat sostenible, el Pla projecta construir un ‘aparcabicis’ en l’estació principal del municipi i un aparcament dissuasiu en l’estació d’El Clot de Navarrete. Així mateix, proposa l’extensió de la línia de *Riba-roja fins a la seua arribada al centre urbà del municipi, una reivindicació històrica de la localitat, que es troba actualment en estudi.

A aquestes millores cal afegir la construcció d’una passarel·la de ciclovianants que creuarà el barranc de Mandor per a connectar totes les urbanitzacions de la zona nord amb l’estació del Clot de Navarrete.

L’alcalde Robert Raga ha manifestat que “estem molt satisfets perquè el PMOME és una gran notícia per a Riba-roja. Recull les principals reivindicacions que havíem realitzat a la Conselleria i fins i tot dona compliment a una històrica, que és l’arribada del metro al centre del poble. Les mesures d’aquest Pla, juntament amb la passarel·la que construirem, milloraran notablement la mobilitat dels nostres veïns”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà