Riba-roja investiga la mort de tres gats i altres 16 desapareguts en una colònia del Pou de Sant Isidre

gatos muertos

Una necropsia permetrà conéixer la causa de la mort

L’Ajuntament de Riba-roja ha obert una investigació per a esbrinar les causes de la mort dels 3 gats que han aparegut en l’àrea del Pou de Sant Isidre, al costat del polígon del sector 13, i la desaparició d’altres 16 exemplars. Els gats pertanyen a la colònia autoritzada en la citada àrea de la qual només queda un gat en òptimes condicions dels 20 en total de la qual consta la mateixa.

La investigació es produeix després de la veu d’alerta per part de l’entitat encarregada de la gestió de la colònia felina autoritzada pel consistori en aquesta zona dels polígons de Riba-roja de Túria. Després de les labors de cerca i rastreig dels exemplars han aparegut morts els 3 gats mentre que dels restants no es té cap constància i s’està investigant el seu parador.

Per a esclarir les circumstàncies sobre la mort dels tres exemplars, l’Ajuntament de Riba-roja ha encarregat una necropsia sobre els felins el resultat dels quals es coneixerà en els pròxims dies. S’està a l’espera de conéixer si després de la mort dels exemplars ocorreguts en els últims dies existeix un possible enverinament o si han mort per causes naturals.

gatos muertos

La policia local de Riba-roja de Túria està duent a terme les labors d’investigació dels fets sobre el parador dels felins pertanyents a la colònia del Pou de Sant Isidre, després del treball inicial per part dels agents sobre els fets. Es tracta d’uns fets puntuals ja que fins al moment no s’havien produït cap mena de problemes sobre la vida en aquesta colònia.

El regidor de Benestar Animal, José Luis López, ha subratllat que l’ajuntament “està investigant les circumstàncies de la mort dels tres exemplars que han aparegut en la zona i continuarem buscant a la resta que pertanyien a aquesta colònia; no escatimarem esforços a arribar fins al final de l’assumpte i en el supòsit que es confirme que ha sigut una mort intencionada buscarem als responsables i demanarem les corresponents responsabilitats”.

López ha avançat que des de l’ajuntament “intensificarem les labors de vigilància sobre les colònies de felins autoritzades en el terme municipal com a mostra del compromís que tenim des del govern municipal en la defensa i la protecció dels animals”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà