Així són els contenidors per a gats a Llíria

gateras lliria

Els usuaris del Taller Pentagrama han decorat els contenidors amb l’artista local Fina García

L’Ajuntament de Llíria ha instal·lat un nou sistema per a controlar les colònies felines autoritzades, amb l’adaptació de tres contenidors de recollida selectiva en desús per a posteriorment ser utilitzats com a refugi per a gats.

Estos refugis estan col·locats als carrers Sant Josep i Benissanó, i al Centre Cívic El Prat.

L’objectiu és oferir a estos animals un entorn de recer i alimentació segurs, així com mantindre controlades les colònies felines autoritzades i conservar nets els seus entorns.

Esta iniciativa s’ha dut a terme amb la col·laboració dels usuaris del Taller Pentagrama que han decorat els contenidors assessorats per l’artista local Fina García.

gateras llliria

L’alcalde Joanma Miguel, que va visitar els treballs realitzats abans de la seua col·locació, ha agrait la tasca realitzada per Pentagrama, un taller dirigit a persones amb problemes de salut mental “perquè contribueix a mostrar a la societat la labor d’utilitat pública que també desenvolupen i este tipus d’activitats afavoreixen la seua autonomia personal”.

Els contenidors estan habilitats amb una porta posterior perquè la persona autoritzada, que dispose del carnet d’alimentador, puga accedir i depositar menjar dins, per a garantir que s’alimenten als animals de manera segura, adequada i de manera legal, evitant la brutícia als carrers i que les zones on es troben estiguen netes.

D’esta manera, “assegurem, en la mesura que siga possible, que les colònies estan controlades, i es proporciona al mateix temps un lloc de refugi segur”, ha assenyalat la regidora de Benestar Animal, Mari Cruz García.

L’Ajuntament de Llíria compta amb 32 colònies registrades, emmarcades totes elles dins del protocol CER (Captura, Esterilització i Retorn), activat per a controlar les colònies.

García ha explicat que esta iniciativa “naix amb la voluntat de millorar la convivència entre els animals i la ciutadania a través de la mediació i l’educació en el respecte animal”.

1 Comment
  1. Bona vesprada, desconec el tipus d’aïllament que tenen aquests contenidors. Si el tenen estupend, però si no ho tenen s’hauria de situar en un lloc que no s’exposen al sol ja que això elevaria l’interior del contenidor a temperatures inadecuades per als animals, fins i tot per als mantenidors d’aqueixos animals.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà