Riba-roja torna a redueix la taxa d’atur en 95 persones al gener

Ribarroja trabajo

77 dones i 18 homes van trobar un lloc de treball en la localitat

Riba-roja de Túria ha tornat a reduir la taxa d’atur en un 6’1% al gener per tercer mes consecutiu en trobar un lloc de treball un total de 95 persones, segons les dades publicades per l’entitat pública Labora, dependent de la Generalitat Valenciana. La taxa d’atur se situa en 1.443 persones, de les quals 580 són homes mentre que els restants 863 són dones.

Les xifres de la Generalitat constaten una recuperació en la creació d’ocupació en la localitat des d’el mes de novembre passat quan la taxa es va reduir en 92 persones, va continuar al desembre amb altres 85 persones i, finament, les referides 95 persones en el mes de gener passat. En termes percentuals, el descens ha passat del 5’4% al novembre al 5’3% al desembre i el 6’1% al gener.

Les dades de Labora certifiquen que des del passat estiu la taxa d’atur a Riba-roja de Túria s’ha reduït en fins a 256 persones, de les 83 són homes i els restants 173 són dones. A més, cal assenyalar que el nombre total d’aturats en la localitat es manté per davall del nivell que tenia lloc abans de la pandèmia quan fa exactament dos anys, al gener de 2020, hi havia 1.495 aturats.

Per sectors d’activitat, la taxa d’atur actual fixa en 35 les persones que pertanyen a l’àrea de l’agricultura, altres 119 persones en el sector de la construcció, la indústria té un total de 189 persones en atur mentre que 1.058 són del sector dels serveis i les restants 42 persones no estan enquadrades en un sector determinat. La divisió per àrees es manté en la mateixa proporció al llarg dels últims mesos.

El sector dels serveis és el que més ocupació va crear al gener passat amb 44 persones menys en atur, de 1.102 es va passar a 1.058 en total, seguit d’altres 34 persones del sector de la indústria que, també, van trobar una ocupació, de 223 es va passar a 189 aturat. Finalment, 5 persones de la construcció i 2 de l’agricultura van trobar una ocupació. Els altres 10 llocs de treball no pertanyen a un sector concret.

Per seccions d’activitat econòmica, una gran majoria dels aturats de Riba-roja de Túria estan enquadrats en les activitats administratives i serveis auxiliars amb 237 persones, altres 206 en el comerç a l’engròs i menor, reparació de vehicles de motor i motocicletes, 175 en la indústria manufacturera, 148 en l’administració pública i defensa, seguretat social obligatòria, 119 en la construcció, 110 en l’hostaleria, 108 en activitats professionals, científiques i tècniques i 49 en activitats sanitàries i serveis socials, entre altres.

El perfil dels aturats apunta a una majoria dels mateixos major de 44 anys d’edat amb un total de 820 persones sobre el còmput general, altres 519 entre 25 i 44 anys i, finalment, 104 menors de 25 anys. En termes de gènere i edat, sobre el total d’aturats hi ha una majoria de dones amb 493 majors de 44 anys, altres 327 homes també majors de 44 anys, 323 dones d’entre 25 i 44 anys i 196 homes en la mateixa franja d’edat. Finalment, entre els menors de 25 anys abunden els homes amb 57 en total enfront de les 47 dones.

Per grups d’ocupació, 370 aturats estan enquadrats en les ocupacions elementals, altres 317 són treballadors dels serveis de la restauració, personals, protecció i venedors, 199 són artesans i treballadors qualificats de les indústries manufactureres i la construcció, 193 són emprats comptables, administratius i altres ocupacions d’oficina i 120 són tècnics professionals de suport, principalment.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que les dades publicades per Labora “reflecteixen una tendència positiva dels últims tres mesos amb una creació d’ocupació notable i que ens situa en percentatges menors a l’època anterior a la pandèmia, si bé cal continuar en la mateixa línia de fer costat a les nostres petites i mitjanes empreses, els nostres autònoms i els nostres treballadors, a més de continuar amb els plans de formació i inserció laboral”.


Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà