Riba-roja amplia el servei de ‘catering’ als majors al cap setmana

catering social

L’Ajuntament destina 2,2 milions al servei

La Junta de Govern de Riba-roja ha aprovat l’expedient per al contracte del servei de ‘catering’ social per 1,1 milions d’euros que s’abonaran al llarg dels pròxims tres exercicis en total. A més, l’equip de govern destinarà un altre 1,1 milions per al servei d’ajuda a domicili, també relatiu als tres pròxims anys.

El servei de’catering’ s’amplia a tots els dies de la setmana, de dilluns a diumenge amb un menú elaborat i repartit diàriament que, a més d’un equilibri dietètic ofereixen una resposta a les indicacions mèdiques de cadascun de les persones que així ho sol·liciten, amb l’única condició de l’empadronament.

El servei es presta de dilluns a dissabte d’acord amb el calendari laboral establit per a cada exercici, amb una mitjana de 298 dies a l’any de servei. A més, es dona servei els diumenges i serveis de manera anual i una mitjana de 67 dies a l’any.

El lliurament de cada menú es realitza en horari de 13 a 15 hores de dilluns a diumenge i amb les tres rutes fixades i per a totes aquelles persones que, prèviament, s’han inscrit en aquest.

Paral·lelament, l’Ajuntament invertirà 1,1 milions d’euros durant els tres pròxims anys en el servei d’ajuda a domicili que proporciona als usuaris un conjunt d’actuacions preventives, formatives, rehabilitadores i d’atenció a les persones i unitats de convivència amb dificultats per a romandre o desembolicar-se en el seu mitjà habitual. La seua funció passa per la prestació de suport personal, domèstic, psicosocial, educatiu i tècnic orientat a facilitar a les persones usuàries l’autonomia suficient, d’acord amb la seua situació, en el mitjà habitual de convivència.

Aquest servei municipal està dirigit a les persones majors que viuen soles o no poden ser atesos per familiars, sempre que puguen mantindre’s en el seu mitjà habitual, persones amb discapacitat que necessiten ajuda i no puguen obtindre-la dels seus familiars o tercers o aquesta siga insuficient, les persones malaltes o convalescents que no poden rebre l’assistència necessària, les unitats familiars en crisis que dins del procés d’intervenció es considere oportú aquest recurs i, finalment, els menors els progenitors dels quals precisen d’ajuda per a la realització d’activitats quotidianes per incapacitat física, psíquica o mental o per fala d’habilitats socials.

El servei municipal d’ajuda a domicili es presta de dilluns a divendres de 7 a 21 hores i els dissabtes de 7 a 15 hores i s’exclouen els dies festius existents al llarg de l’any. Addicionalment, en aquesta mena de servei s’afigen, a més de les hores establides per persona usuària al mes, altres serveis de fisioteràpia amb 2 hores al mes per persona usuària que així ho precise i el servei de podologia amb un total de 4 hores a l’any per persona usuària beneficiària del servei.

L’alcalde Robert Raga ha subratllat “el compromís d’aquest equip de govern per continuar destinant els recursos econòmics i humans suficients per a atendre les necessitats d’aquells col·lectius, famílies i persones que així ho requereixen, especialment per als majors de la localitat amb els menús de menjar diari i, a més, tots aquells que necessiten d’una persona per a portar el dia a dia en el seu habitatge”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà