Riba-roja estendrà la banda ampla de molt alta velocitat a 66 punts sense cobertura

vivienda Riba-roja

El Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha publicat el nombre d’àrees beneficiades

El Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha publicat el llistat de les zones que resultaran beneficiades amb l’extensió de la banda ampla de molt alta velocitat en cadascun dels municipis d’Espanya. La iniciativa del ministeri s’inclou en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del govern finançat amb els denominats fons europeus Next Generation.

L’impuls d’aquest projecte respon a l’objectiu d’estendre les noves tecnologies a cadascun dels racons de tota Espanya, especialment en aquelles localitats amb majors dificultats de connexió, així com aquells llocs dins de cada localitat amb més problemes a l’hora d’utilitzar les noves tecnologies. En el cas de la Comunitat Valenciana és la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital l’encarregada de promoure la iniciativa.

El Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha previst que en el cas de Riba-roja s’estendrà la cobertura a 66 nuclis poblacionals en els quals existeixen problemes per als seus veïns a l’hora de connectar-se a les noves tecnologies. D’aquesta manera, amb la posada en marxa d’aquest pla tots els veïns de Riba-roja tindran les mateixes oportunitats i accés a la informació pública.

El projecte del ministeri està previst que es puga dur a terme sobre els 66 nuclis del terme municipal que estan qualificats, tècnicament, com a “zones blanques” en les quals, actualment, no existeix cobertura ni tampoc està prevista en els pròxims anys. Per tant, amb aquest projecte finançat per la Unió Europea es permetrà una cobertura en totes les zones del terme municipal a una molt alta velocitat.

El programa d’extensió de la banda ampla de nova generació està cofinançat amb el Fons Feder que permetrà millorar la funcionalitat i la qualitat dels serveis digitals necessaris per a la transformació digital i augmentar el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans, amb l’ànim de contribuir a l’èxit d’un model de creixement sostenible a través del qual estan consolidades les societats actuals modernes.

Aquest programa tecnològic té una assignació pròxima als 25 milions d’euros per al període comprés entre 2022 i 2025, que permetran proporcionar els serveis de banda ampla a 67.561 habitatges que es distribueixen, al seu torn, en els 479 municipis valencians previstos. En el cas de la província de València, està previst dur a terme aquesta iniciativa mitjançant 20.374 actuacions en unitats immobiliàries amb els 7 milions d’euros en total assignats.

A més, l’Ajuntament de Riba-roja ha assignat una partida en els comptes econòmics amb 25.000 euros destinats a eliminar la bretxa digital entre els veïns i barris i una altra de fins a 157.000 euros destinada a la digitalització de l’administració que pretén agilitzar el procés administratiu.

L’alcalde Robert Raga ha subratllat el caràcter “democratitzador” de la iniciativa finançada amb els fons europeus “per a poder estendre les noves tecnologies a tots els racons del nostre terme municipal ja que es tracta d’un dret fonamental que permetrà a qualsevol persona poder connectar-se a la xarxa sense problemes i a una velocitat alta”.











Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà