Riba-roja sol·licita 1’8 milions en subvencions a l’IVACE per a millorar els set polígons

polígonos Riba-roja

El ple confirma la petició de les ajudes per a les àrees industrials

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha sol·licitat a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dependent de la Generalitat Valenciana, unes subvencions econòmiques per valor de 1’8 milions d’euros per a la millora i la modernització dels polígons i les àrees industrials existents en el terme municipal. Els projectes i obres en aquestes zones es duran a terme al llarg de tot l’exercici 2023.

El ple municipal de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la proposta de l’equip de govern del PSPV de sol·licitar les ajudes a la Generalitat amb els vots a favor de Ciutadans, Compromís, Podem *Riba-roja *Pot i l’Esquerra mentre que el Partit Popular i Vox han optat per l’abstenció. Les subvencions estan incloses en les bases reguladores en matèria d’industrialització redactades per la conselleria d’Economia Sostenible Sectors Productius, Comerç i Treball.

Les subvencions sol·licitades a la Generalitat aconsegueixen els 1’8 milions d’euros per a les 7 àrees dels polígons industrials que es distribuiran en funció de les necessitats i mancances en cadascuna d’elles. D’aquesta manera, les àrees de l’*Oliveral i by-pass, Sector 14, polígon Casanova, Masia de *Baló i els sectors 12 i la *Bassa i, finalment, el sector 13 i la Masia de Sant Antoni de Poyo estan quantificades en 200.000 euros cadascuna mentre que el polígon València Logístic està fixat en 600.000 euros.

L’àrea del l’Oliveral de Riba-roja, amb 1’6 milions de metres d’extensió, s’enfocarà en la millora viària amb l’eliminació dels elements provisionals i l’execució de les illetes definitives i l’enjardinament de la rotonda que es va construir l’any passat en aquesta zona. Amb aquestes actuacions s’espera reduir la velocitat del trànsit, l’eliminació de les retencions viàries i la millora de la imatge del polígon, ja que es tracta de l’artèria principal de l’àrea.

L’àrea de l’Oliveral, amb 1’6 milions de metres d’extensió, s’enfocarà en la millora viària amb l’eliminació En el Polígon Logístic València s’escometran actuacions en transport públic amb la instal·lació de marquesines per a identificar les parades establides, la instal·lació de zones habilitades amb equipament esportiu bio-saludables/*calistenia per als usuaris del polígon, a més d’un reasfaltat de les vies principals i, finalment, la senyalització horitzontal de tots els vials, amb delimitació dels espais d’aparcament i delimitació de la zona d’espera dels camions.

L’envergadura i la importància de les obres i millores que s’emportaran cap en aquesta àrea suposaran la major partida econòmica sobre el total, amb 600.000 euros d’inversió.

El sector 14, amb prop de 200.000 metres quadrats d’extensió, s’encaminarà a les millores de les zones verdes amb l’eliminació de la canya per a la prevenció d’incendis, la millora viària amb la repavimentació de les calçades i les vies principals, la senyalització horitzontal i vertical de trànsit o el sanejament separatiu amb les actuacions en la bassa de pluvials. Amb aquestes actuacions s’espera regenerar les vies principals i ampliar els espais d’aparcaments, principalment.

El polígon Casanova, en la zona 3, està format per altres 316.000 metres quadrats i entre les actuacions que s’escometran durant els pròxims mesos destaca la millora viària, especialment amb la construcció d’una rotonda per a regular el trànsit entre els diversos sectors industrials. D’aquesta manera, es millora el trànsit de la zona, es redueixen els sinistres i s’optimitzen els accessos i les eixides d’aquesta àrea industrial, sobretot en les zones principals.

Un altre dels polígons a millorar és el de Mas de Baló, amb prop de 900.000 metres quadrats de superfície, en el qual la millora viària, el transport públic, les zones verdes i la senyalització horitzontal centren les necessitats. Construir la rotonda que afecta diversos sectors industrials, la instal·lació de marquesines identificatives i la instal·lació d’equipament esportiu saludable són algunes de les claus a dur a terme en aquesta àrea.

El sector 12 i el polígon de la Bassa està format per 884.000 metres quadrats i entre les seues obres principals cal ressenyar una millora viària a causa del trànsit intens de camions i turismes en els seus 884.000 metres quadrats. Nous aparcaments i vials, nous accessos i passarel·les per als vianants, a més d’operacions de remodelació són algunes de les principals tasques que s’executaran al llarg del present any, amb un pressupost de 200.000 euros.

Finalment, el polígon del sector 13 i el de la Masia Sant Antoni de Poyo és l’últim enclavament a remodelar en el seu quasi prop d’1 milió de metres quadrats. Col·locar marquesines d’autobús, l’adequació d’espais en les zones verdes, equipament esportiu, dotar a les zones verdes dels serveis d’esplai i una senyalització horitzontal són les seues principals mancances que es cobriran amb les futures subvencions públiques.

L’alcalde Robert Raga, ha afirmat que les peticions econòmiques per als polígons “representen el camí que en el seu moment vam emprendre en el nostre municipi com a suport al desenvolupament i la transformació en el teixit industrial i un dels motors per a la creació de riquesa i la generació de llocs de treball, les xicotetes i les mitjanes empreses i els autònoms són l’eix fonamental de la nostra acció de govern”.Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà