Un passeig ‘d’art’ recorrerà des del Balcó del Molinet fins al Camí de les Ànimes

Boulevard Riba-roja

L’escultura de Miquel Navarro ‘Cap pensant’ presideix la nova ruta de Riba-roja

L’escultura de Miquel Navarro, ‘Cap pensant’ , presideix el ‘Passeig de l’Art i la Cultura’ que l’Ajuntament de Riba-roja ha dissenyat en l’accés nord del municipi. Aquesta imponent figura ocupa ja l’espai central d’una de les dues rotondes inaugurades en 2022.

‘Cap pensant’ de 6,5 metres d’altura i 6 tones de pes, és una de les obres que formen part d’aquesta exposició d’art a l’aire lliure. Altres artistes locals com Antonio Arrué, que recuperarà l’escultura homenatge a l’Ofrena al riu Túria de 1980 o l’Associació de Graffiteros, que ja han començat a treballar en la zona, exposaran les seues creacions, algunes de manera permanent i altres amb caràcter itinerant.

Aquestes noves propostes se sumen a unes altres ja existents com la peça escultòrica obra de Francisco Tos i Francisco Badía, que ocupa una de les rotondes d’entrada a la població, al costat de l’Escola Riu Túria.

El consistori convocarà un concurs dirigit a artistes locals i llicenciats en Belles Arts, empadronats en Riba-roja, perquè presenten els seus projectes amb ‘l’aigua i els visigots’ com a temàtica. L’obra guanyadora ocuparà l’espai central d’una altra de les rotondes.

Boulevard Riba-roja

El projecte ocuparà 168.000 metres quadrats i s’estendrà des del Balcó del Molinet fins al Camí de les Ànimes.

El Passeig de l’Art i la Cultura discorre paral·lel a un carril bici i per als vianants de 2,7 quilòmetres que possibilita un accés segur i sostenible a les urbanitzacions de la zona Nord- El*Molinet, Santa Mónica, Parc Montealcedo, Montealcedo, Entrenaranjos, Santa Rosa i El Clot.

A més s’habilitaran espais per al descans i la lectura, com els existents a la part alta de la urbanització del Molinet o al costat de l’acabat de restaurar Pouet de la Granota.

De manera complementària, s’adequarà el Camí dels Ànimes, un de les principals vies d’accés al centre històric de la població, la urbanització de la qual s’inclou en el Projecte de Vertebració turística de Riba-roja de Túria, que ha sigut objecte d’una subvenció de 2,2 milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Es crearà un recorregut ciclopeatonal que enllaçarà amb el Barranc dels Moros, possibilitant un recorregut continu i accessible des de la futura estació del metro situada en el centre urbà.

Aquest nou boulevard, que tindrà un cost de 350.000 euros – incloses escultures i adequació d’aquest-, procedents del Fons de Cooperació de la Diputació de València, serà un atractiu que impulsarà el turisme i l’activitat econòmica del municipi, especialment per als establiments locals de restauració, a més d’oferir una imatge renovada i accessible de l’entrada al municipi per la CV-336, que Riba-roja de Túria amb Sant Antoni de Benaixeve i L’Eliana.

L’alcalde Robert Raga ha assenyalat ‘es tracta d’un boulevar únic i singular que comptarà amb exposicions a l’aire lliure i en el qual l’art local tindrà un protagonisme especial’.

Raga ha recordat ‘som un municipi amb un enclavament natural i patrimonial privilegiat, a la vora del Túria i amb un edificacions històriques com es castell, que a més alberga l’ECA, Espai d’Art Contemporani i que posa el fermall a aquest Passeig de l’Art i la Cultura’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà