El servei d’assessorament jurídic de Riba-roja ajuda a 23 famílies en pisos de la Sareb

La Botaia Ribarroja Camp de Túria

Una lletrada atén gratuïtamente sota cita prèvia

L’Ajuntament de Riba-roja ofereix als veïns del municipi, el servei d’assessorament jurídic gratuït on trobar respostes o ajuda enfront de situacions jurídiques. La iniciativa, que es va posar en marxa en 2022 va rebre en el seu primer any 240 consultes sobre matèria legal, i en el que portem de 2023 ja s’han atés 150 usuaris.

L’assistència s’ha anat adaptant a l’augment de demanda, passant de 6 hores de servei a 20 hores setmanals, en la qual una lletrada atén usuaris sota cita prèvia.

L’assessorament jurídic es duu a terme en accions com a ajuda per a la sol·licitud d’advocat d’ofici i justícia gratuïta a consultes sobre temes familiars, com són separacions, divorcis, convenis reguladors o execució de sentències, així com assessoraments sobre arrendaments i desnonaments, herències, mesures de suport a persones amb discapacitat, qüestions sobre estrangeria com els processos de regulació o obtenció de la nacionalitat, i consultes sobre conflictes veïnals.

En concret, el servei d’assessorament jurídic està actualment intervenint com a intermediari entre la Sareb i veïns afectats per processos de desnonaments iniciats per aquesta entitat, en 28 habitatges de la localitat. Es tracta de processos iniciats a conseqüència de l’incompliment per part dels propietaris anteriors a la Sareb, on els veïns afectats estan arrendats.

En aquests casos tan crítics, on veïns i veïnes veuen perillar les seues cases, des de l’Ajuntament s’ofereix aquesta mediació i els ajuda amb l’elaboració d’informes de vulnerabilitat o presentar escrits al jutjats per a acreditar la legalitat del seu habitatge.

“El servei d’asosoramiento jurídic és un primer pas, perquè els ciutadans no se senten perduts davant de problemes jurídics que els van sorgint. Es tracta d’una aposta pionera de l’Ajuntament, que ofereix aquest servei transversal que complementa la intervenció dels treballadors socials i educadors i permet ajudar al ciutadà en qualsevol problema en matèria legal.”- assenyala David Barbancho, regidor de l’àrea d’Acció Social i Polítiques Inclusives.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà