Reclamen un nou local per al jutjat 8 de Llíria separat un quilòmetre de la resta

Manca de les condicions necessàries, com a sala de vistes adequada o calabós

El sindicat CSIF ha reclamat un nou local per al jutjat número 8 de Llíria, situat al carrer Gerardo Ferrand i separat de la resta un quilòmetre de distància. La central sindical planteja un acord perquè un baix cedit per l’Ajuntament a la Generalitat situat en l’avinguda dels Furs, al costat de la resta de dependències judicials, aculla els jutjats sis, set i huit.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que el jutjat número 8 va ser instal·lat inicialment en un barracó i traslladat posteriorment, de manera provisional, a un local allunyat de la resta de dependències del partit judicial que manca de les condicions necessàries, com a sala de vistes adequada o calabós.

Aquesta situació provoca que el personal d’auxili es desplace diàriament al Deganat per a recollir avisos, amb el risc de colp de calor i d’extraviament de documents.

El sindicat proposa que el baix de propietat municipal situat en les proximitats de la majoria de jutjats i cedit a la Generalitat siga habilitat per a instal·lar el jutjat número huit, a més del sis i el set, radicats al carrer Manuel López Varela en un espai massa reduït i sobre el qual Inspecció de Treball va realitzar un informe de deficiències després de denúncia de CSIF.

La central sindical assenyala que l’origen del problema radica en el retard a començar les obres de la futura ciutat de la justícia. La seua finalització estava prevista inicialment per a 2021, encara que l’actuació no es va iniciar fins l’any passat amb un període d’execució de 21 mesos; no obstant això, fins a finals de 2022 no van començar les obres, per la qual cosa no conclouran, seguint aqueixa previsió actual, fins a 2024.

El sindicat reclama que fins que es dispose de les noves dependències judicials, els jutjats romanguen en un mateix immoble o que estiguen el més pròxims possible. En aquest sentit, avisa de les dificultats que genera l’allunyament del número 8 respecte de la resta i demana que s’aplique la solució que proposa de traslladar-lo al local municipal.

CSIF també afig que amb aquesta multiplicació de seus es triplica la despesa en seguretat.

A aquesta circumstància se suma el cost de les reformes en tres locals que en un futur es deixaran i el pagament de lloguers, la qual cosa comporta una despesa major que el d’estar en un espai municipal que podria cedir-se a canvi de l’obra d’adequació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà