RibaLab, nou ‘hub d’innovació’ de l’Ajuntament de Riba-roja

ayuntamiento Riba-roja Camp de Túria

El consistori es consolidarà com un centre de col·laboració, creativitat i innovació

RibaLab és la nomenclatura del nou ‘hub d’innovació’ que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria posarà en marxa en breu, després de la seua aprovació en el ple de juliol, amb els vots del PSPV, VOX, Compromis i EU-Unides Podem, i l’abstenció del PP.

A través d’aquest hub, el consistori es consolidarà com un centre de col·laboració, creativitat i innovació que, amb la participació de tots els agents socials i econòmics locals, permeta fomentar la innovació, la transferència de coneixement i la cerca de solucions amb impacte en l’Agenda Urbana i els ODS a Riba-roja de Túria.

La proposta recull deu mesures per a la seua implementació. Una d’aquestes respon a la posada en marxa d’una plataforma web que funcione com a col·lector d’idees, inclourà tota la informació, així com els instruments que faciliten l’aportació d’idees per part de la ciutadania.

El decàleg inclou la creació d’un consell de savis, que aportarà al hub assessorament expert per a concórrer a subvencions així com per a l’impuls de nous projectes innovadors. L’Ajuntament convocarà anualment els Premis Innovació Municipal, als quals podran presentar-se tant persones físiques o jurídiques que presenten projectes innovadors que afavorisquen la gestió municipal, com aquelles àrees municipals que executen algun projecte innovador.

A més, es realitzarà formació a les empleades i empleats públics en matèria d’innovació, transparència i rendició de comptes, s’articularà un procediment que permeta el seguiment i implantació dels projectes- InnovaRindeCuentas- i s’establirà el compromís d’una dotació pressupostària específica destinada a la Innovació.

La creació d’una bústia d’idees innovadores, d’un canal de difusió i l’aplicació de bones pràctiques d’altres administracions públiques completen les accions del nou hub.

Aquesta iniciativa reafirma el compromís del consistori en matèria d’innovació, que recentment s’ha integrat en la prestigiosa Xarxa Innpulso, per l’aplicació de polítiques locals innovadores en la seua gestió com l’elaboració de l’Ordenança de Compensació de Petjada de Carboni, la Compra Pública d’Innovació, el Pla d’Actuació Urbana Municipal (PUAM), el programa Riba-roja Habitable o el Projecte Guardian, entre altres.

A això se suma el recent reconeixement amb el Premi a la Innovació en la Gestió Pública pel programa , atorgat per la Direcció General de Governança Pública del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública.

Aquest premi a la innovació en la gestió pública està destinat a reconéixer pràctiques innovadores i iniciatives de millora organitzativa i de gestió, contribuint a millorar la transparència, participació o qualitat de vida de la ciutadania.

L’alcalde Robert Raga ha destacat la importància de ‘potenciar la creativitat i la innovació aplicada a la gestió pública, modernitzant la nostra administració i donant resposta als problemes i necessitats de la ciutadania,’, en aquest sentit Raga matisa ‘des de l’Ajuntament tenim el convenciment que aquest procés ha de realitzar-se des d’una estratègia consensuada i participada i per això involucrarem a responsables polítics, empleades i empleats públics i a tot el teixit associatiu que desitge ser partícip d’aquest canvi’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà