La campanya itinerant ‘Generació D’ farà parada en Riba-roja

L’autobús organitzarà jocs i activitats didàctiques que ajudaran per potenciar la digitalització

Els pròxims 30 i 31 d’agost i 1 de setembre, els veïns i veïnes de Riba-roja de Túria, tindran l’oportunitat de posar a prova els seus coneixements en la matèria a través d’una experiència digital immersiva. La digitalització forma part del dia a dia i són moltes les persones que fan ús dels cercadors d’internet, xarxes socials, ciberseguretat o gestions en línia com el contacte amb els serveis mèdics a través de cites en línia, l’elaboració d’un currículum o la possibilitat de crear un àlbum de fotos sense la necessitat de ser un expert.

Per això aquesta experiència, finançada pels Fons Europeus – Next Generation a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial (SEDIA), dependent del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transició Digital, està pensada per a tots els públics i ofereix als usuaris i usuàries multitud de recursos i orientació per al senzill desenvolupament de les seues competències digitals.

Les activitats són totalment gratuïtes i tenen una duració aproximada d’uns 30 – 40 minuts. Una experiència personalitzada i per a tots els públics. L’interior de la unitat mòbil està equipat amb tecnologia immersiva que convida a participar en una sèrie d’activitats pràctiques per a fomentar i incentivar el desenvolupament de les competències digitals.

L’experiència és completament personalitzada i s’ajusta a les necessitats de cada usuari. Per això, el visitant començarà enfrontant-se a un test autodiagnòstic que permetrà conéixer el seu nivell de coneixement digital per a després superar jocs i activitats d’allò més variades i de tots els nivells: des d’aprendre a realitzar una cerca òptima en internet fins a fugir de les ‘fake news’, optimitzar l’ús de les teues xarxes socials o gestionar la teua identitat digital.

A més, l’autobús comptarà amb una sala d’eixida en la qual els usuaris hauran de posar en pràctica l’aprés si volen resoldre el joc i aconseguir eixir de la sala. I per a aquells que vulguen aprendre de la mà de formadors professionals, en les unitats s’impartiran tallers grupals i taules redones entorn de l’actualitat digital.

Totes les activitats programades sumen punts i segons el nombre d’usuaris i usuàries que interactuen en l’autobús, Riba-roja optarà a posicionar-se en el lloc número un del rànquing general de municipis d’Espanya.

La campanya “Generació D”és una iniciativa emmarcada en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que recull, entre els seus eixos estratègics, el reforç de les competències digitals dels treballadors i del conjunt de la ciutadania amb la creació del “Pacte per la Generació D”. El Pacte, integrat en el Pla Nacional de Digitalització, compta amb una pàgina web (www.generaciond.gob.es) en la qual es pot realitzar el test autodiagnòstic per a conéixer les habilitats digitals de manera senzilla, així com conéixer les diferents iniciatives formatives promogudes per les entitats adherides al Pacte.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha agraït al Ministeri la posada en marxa de ‘aquesta important campanya de divulgació de coneixement digital, que permet a qualsevol persona, amb independència de la seua edat, tindre un contacte real amb les diferents eines que ofereix el mercat i que possibiliten una gestió ràpida i eficaç de la informació’.

L’horari d’obertura al públic serà el 30 d’agost de 17.00 a 20.30 hores i el 31 d’agost i 1 de setembre de 12.00 a 14.00 hores i de 15.30 a 20.30 hores.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà