Aula Gran de l’eliana amplia la seua oferta amb tallers

Les inscripcions gratuïtes dirigides a persones majors estan obertes des d’aquest dilluns

L’Ajuntament de l’Eliana torna a llançar Aula Gran amb un ampliat i variat programa de tallers que tenen com a objectiu buscar la igualtat d’oportunitats des d’una perspectiva d’edat, afavorir la salut i qualitat de vida de les persones majors i millorar les seues competències digitals. Les activitats se celebraran entre el mes de setembre i juny i tindran lloc en la Llar dels Jubilats i Pensionistes, el Centre de Salut, el Centre Municipal de Persones Adultes i en el Centre Sociocultural.

Com en altres ocasions, l’oferta formativa inclourà tallers per a entrenar la memòria, fomentar l’art i la creativitat, activar el cos per a previndre caigudes, tallers de patronatge i costura bàsica o tècniques teatrals i d’expressió corporal. Dins de la proposta continuarà la formació ‘Iai@ Conectat’, per a aprendre a fer gestions a través del mòbil i ‘Cuida’t’, el programa Pacient Actiu de la Conselleria de Sanitat que fa costat a persones que viuen amb alguna malaltia crònica.

Com a novetat, el Centre Municipal de Persones Adultes (FPA) ha dissenyat un projecte de formació específic que busca donar resposta a les demandes plantejades per la gent gran. Així podran assistir a classes de lectura compartida, anglés, memòria activa, competències digitals bàsiques i iniciació a l’ofimàtica. En aquest cas les inscripcions han de realitzar-se en el propi centre els dilluns i dimecres de 10 a 13 i els dimarts i dijous de 17 a 20 hores.

Per part seua, el Centre de Salut repetirà el seu taller de tràmits sanitaris en línia i la iniciativa ‘Passejades saludables’, passejos grupals cada divendres acompanyats amb personal d’infermeria i fisioteràpia. A més, inclourà un taller de prevenció de caigudes i un altre d’alimentació saludable el mes d’octubre.

Totes les activitats són gratuïtes i amb places limitades, i estan dirigides a majors de 65 anys preferentment empadronats en el municipi. Les persones interessades poden realitzar la inscripció en el Centre Sociocultural, en horari de 10 a 13 hores.

Des de la regidoria de Persones Majors, l’edil Eva Santafé ha posat en valor el gran acolliment que estan tenint aquests tallers, ‘la qual cosa demostra que Aula Gran respon als seus interessos i que estem davant un col·lectiu amb moltes ganes de continuar formant-se, creixent i aprenent’.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà