Riba-roja puja els impostos després de dues legislatures de reducció

Per a mantindre els serveis públics davant l’increment dels costos per la inflació

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja ha aprovat un increment dels impostos municipals per als pròxims anys per a mantindre i incrementar el nivell i la qualitat dels serveis públics després de dues legislatures en els quals s’han reduït i després de l’augment de la inflació dels últims anys.

L’increment suposa una volta dels impostos al nivell de l’any 2014. L’increment s’aplicarà a l’Impost de Béns immobles (IBI), l’Impost de Construcció, Instal·lacions i Obres (ICIO) i l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE).

L’IBI a Riba-roja tornarà al nivell existent fa una dècada, en 2014, en passar del 0’47% al 0’62% i que afectarà el 100% dels habitatges. Este augment s’ha aprovat amb el vot a favor del PSPV, l’abstenció de Compromís i el vot en contra d’EU-Podem, PP i Vox.

La mesura suposa un increment mitjà de 60 euros anuals en la gran majoria dels habitatges de les famílies.

La pujada de l’IAE s’aplicarà a aquelles empreses que facturen més d’1 milió d’euros anuals. En un primer tram augmenta del 3 al 3’5% i en un segon tram passarà de l’1 al 1’5% a partir del pròxim any. Este augment s’ha aprovat amb el vot a favor de l’equip de govern, l’abstenció de Compromís i EU-Podem i el vot contrari del PP i Vox.

L’increment de l’IAE suposarà afrontar l’augment de la inflació sobre els costos que suporten les arques municipals ja que per a l’any vinent el manteniment dels polígons industrials passa de 350.000 a 900.000 euros. L’augment impositiu suposa una mitjana d’entre 100 i 300 euros anuals per a la gran majoria de les empreses afectades.

L’últim impost que s’incrementarà serà el de l’ICIO que passarà del 2’5% al 3’6%. Este augment s’ha aprovat amb els vots a favor del PSPV, l’abstenció de Compromís i els vots contraris del PP, Vox i d’EU-Podem.

L’equip de govern ha destacat l’evolució positiva dels paràmetres econòmics en la localitat que ha permés incrementar el pressupost anual de 21 a 38 milions d’euros, amb una millora en determinats serveis públics, com el de jardineria, la neteja viària, el transport públic municipal, la seguretat o la millora en els polígons i les urbanitzacions.

L’alcalde Robert Raga ha qualificat de “moderada” la pujada dels impostos “per a permetre prestant els serveis públics correctes a tots els nostres ciutadans davant l’increment notable que s’ha experimentat en els últims temps en el cost d’estos serveis a conseqüència de l’increment de preus per la inflació derivada de la crisi energètica i les guerres que sacsegen al món”.

Raga ha subratllat que les polítiques i la gestió econòmica desenvolupades per l’actual equip de govern “han suposat una millora substancial en els serveis públics i un augment de les inversions que ha redundat en el nivell de benestar i en el progrés social de tots els ciutadans, amb més de 20.000 afiliats a la Seguretat Social, un descens del nivell d’atur que ha passat del 23 a l’11% de l’actualitat o la instal·lació de més de 130 empreses noves en els polígons”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà