Riba-roja destina ajudes de 8.000 euros al benestar i la protecció animal

gatera

L’ajuntament estableix les bases que regularan les subvencions a entitats i associacions

L’Ajuntament de Riba-roja ha posat en marxa del programa d’ajudes destinades a la realització de programes i activitats en l’àmbit sanitari i de protecció animal que es duguen a terme en el terme municipal per part d’associacions i entitats sense ànim de lucre. El programa municipal està dotat amb una partida pressupostària de fins a 8.000 euros.

Les subvencions estan encaminades a finançar les activitats que es duguen a terme al llarg del present any. Les ajudes hauran d’adjuntar, a més, la corresponent justificació en la sol·licitud. Les sol·licituds rebudes es valoraran d’acord d’acord amb la documentació aportada per l’entitat i als criteris de valoració en el termini temporal establit a aquest efecte.

L’Ajuntament determinarà els imports exactes de les subvencions a través del servei corresponent, una revisió i estudi de les sol·licituds rebudes i l’elevació de la proposta determinada. Serà la Junta de Govern Local la que fixe la quantia de les ajudes econòmiques, que serà en total d’un projecte presentat en total per cada associació, organització o entitat local.

Les bases reguladores de les ajudes econòmiques estableixen els objectius que podran finançar-se, com la realització d’estudis, campanyes d’informació i sensibilització d’interés soci-sanitari, els programes d’atenció al pacient complementaris als oferits per l’Agència Valenciana de Salut, els programes d’ajudes mútua i autoajuda en l’àmbit sanitari, els programes de protecció animal, programes de voluntariat encaminats a l’adopció d’animals existents en el Centre de Protecció Animal o les jornades d’interacció amb animals de companyia.

Els futurs beneficiaris d’estes subvencions hauran de complir alguns requisits com disposar d’una raó social a Riba-roja de Túria, acreditar la seua inscripció en el registre de Comunitat Valenciana, trobar-se al corrent de les seues obligacions amb la Seguretat Social i l’Agència Tributària, la documentació necessària i, finalment, les entitats hauran de comptar amb el personal qualificat per a la realització dels citats programes. A més, hauran d’aportar la documentació acreditativa requerida.

Les bases reguladores se centren, també, en els criteris que es tindran en compte a l’hora de decidir sobre la validesa d’un projecte, com la concreció dels objectius que es pretenen aconseguir amb el projecte presentat, el nombre de beneficiaris previst d’acord amb l’àmbit territorial, els projectes que impliquen la participació activa de la població destinatària, els programes que contemplen indicadors i instruments que permeten mesurar el grau de compliment, aquelles iniciatives cofinançades per l’entitat sol·licitant i, finalment, els programes de col·laboració amb l’ajuntament, altres associacions, institucions del municipi, la repercussió social de la mateixa o els programes de voluntariat, entre altres.

La valoració dels projectes s’escometrà amb 0’25 punts pels animals recollits en la via pública del municipi i fins a completar 2 punts com a màxim, altres 0’5 punts per cada gat o gos esterilitzat amb la seua corresponent documentació i acreditació, les colònies controlades sota tutela de cada protectora es valoraran amb fins a altres 20 punts, el nombre d’integrants de l’associació sol·licitant es concertarà altres 20 punts com a màxim, mentre que els animals que tinguen al seu càrrec tindran una valoració de 0’2 per animal i les activitats o campanyes que fomenten l’adopció i no la compra es valoraran amb altres 0’5 punts. Finalment, cada adopció es computarà amb 2 punts.

La quantia es distribuirà entre les associacions que duguen a terme les activitats de protecció animal, amb fins al 50% de la subvenció entre les entitats que desenvolupen el seu programa en la protecció de la salut dels gossos i un altre 50% entre les entitats que executen el seu programa en la protecció de la salut dels gats. Les despeses subvencionables estan relacionats amb el material publicitari, despeses en alimentació dels animals, despeses veterinàries, en material fungible o en el manteniment de les residències.

La regidora de Benestar Animal, Raquel Pamblanco, ha subratllat que “el compromís i la determinació de l’ajuntament en la defensa i en la protecció dels animals és clar, des de l’any 2015 l’equip de govern continua treballant en l’avanç de la conscienciació, l’actuació i el desenvolupament de les polítiques que asseguren el benestar animal en tot el nostre terme municipal; estes subvencions són una clara aposta de col·laboració amb les nostres associacions *animalistas que treballen amb un objectiu comú, garantir la protecció i les condicions de vida adequades per als animals”.

 



Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà