El dia de la Policia Local de Riba-roja reconeix a 54 agents

policia ribarroja

La plantilla aconsegueix el seu màxim amb 67 places

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha celebrat aquest cap de setmana la seua setena edició del ‘Dia de la Policia Local’ en la qual ha entregat cinquanta-quatre reconeixements de diversa índole a agents de la policia local i altres cossos de seguretat per serveis o actuacions excepcionals realitzats al llarg del 2023.

L’acte s’ha dut a terme comptant entre les seues files el major nombre d’efectius d’agents locals que ha tingut mai Riba-roja amb 67 places, convertint-se així en un dels municipis amb més agents per habitant de tota la Comunitat Valenciana “per a cobrir de manera eficient la seguretat dels 25 mil habitants de les nostres urbanitzacions i nucli urbà” segons l’alcalde Robert Raga.

Raga ha insistit en el compromís del seu govern local per a continuar oferint “mitjans, unitats i millores laborals” als agents locals que han vist en aquests últims anys una renovació de la seua flota de vehicles, augment de formació i especialització i millores salarials, a més de la incorporació de noves tecnologies com pot ser el centre de *videocontrol o la unitat de drons.

L’alcalde ha felicitat tots els condecorats i ha ressaltat a més la labor de la Guàrdia Civil que ha titllat de “cos professional el treball del qual en el municipi i col·laboració amb la policia local és irreprotxable i desitgem continuar fomentant”. També s’ha dirigits a civils i membres de Protecció civil “amb els quals sempre podem comptar per a ajudar de manera desinteressada en Riba-roja”, així com al cos de bombers.

Durant l’acte en el qual eren presents prop de mig miler de persones, a més de la Corporació municipal, associacions, unitats de la Guàrdia Civil de Llíria i representació de la Policia Local de Paterna, Sant Antoni de Benaixeve i la Pobla de Vallbona, la regidora d’Emergències i Seguretat, Raquel Pamblanco, ha definit la policia local de Riba-roja com un equip “professional, pròxim i igualitari” a més de “implicat amb la comunitat i amb una especialització cada vegada major”.

policia local ribarroja

En l’acte el cap de la Policia Local, Fernando Tejera ha oferit les dades d’intervencions amb 567 actuacions de tipus sanitàries i assistencials, 830 serveis de proximitat, 244 inspeccions en establiments, 43 actuacions per la unitat de Violència de gènere o les 3.000 accions diàries de regulació de trànsit o eixides escolars. Durant l’esdeveniment s’ha reconegut amb la Creu Blava a la unitat canina de *Riba-roja, els cans de la qual intervenen sovint en accions de control, intervencions preventives o xarrades amb escolars, a més d’exhibicions de gossos policia en la qual han obtinguts premis. Així se li ha entregat també la creu al ca Buda per ser guardonat en el subcampionat d’Europa en la IX edició dels Jocs de Policies i Bombers, celebrat a Torrevieja el mes d’octubre passat.

Durant l’acte s’ha entregat diversos guardons a agents i civils per la seua actuació de salvament esdevinguda el passat estiu en la qual van aconseguir salvar a un jove d’ofegar-se al parc fluvial en quedar-se atrapat en el corrent durant una activitat escolar.

També s’ha viscut moments emotius en reconéixer la trajectòria professional de l’agent María de l’Esperança Gadea qui ha sigut pionera en l’ingrés de dones en la Policia Local del municipi en 1987 i qui s’ha jubilat el mes de juny passat i a la tècnica d’Igualtat Verónica Blanco per la seua labor al capdavant del foment d’igualtat i la seua estreta col·laboració amb la policia local.

De la mateixa manera s’ha reconegut la labor de la unitat de menors i la seua continua col·laboració en centres educatius per a oferir formació i prevenció, a l’oficial Sandra Gabaldón i l’agent Jorge Serra, els qui han comptabilitzat més de 500 alumnes formats al llarg del 2023.

L’acte ha comptat amb un reconeixement a l’exalcalde de l’Eliana, secretari autonòmic de Seguretat i Emergències i director general de l’Agència Valenciana d’Emergències, José María Ángel, i a l’exregidor de Seguretat pel seu compromís amb la modernització del cos, José Luis López.

També s’ha reconegut a agents de la Companyia de Llíria de la Guàrdia Civil i a membres del cos de bombers, a més de tècnics i membres de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria.

Durant l’esdeveniment s’ha projecte a més el tràiler d’un documental ‘Patrulla en acción’ que s’estrenarà en la televisió local i xarxes el 12 de desembre i en el qual es fa un seguiment de les unitats de policia local amb la finalitat de divulgar a la ciutadania el seu funcionament i conéixer més en profunditat la labor que realitzen a més dels operatius que tenen.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà