Aquests són els guanyadors dels premis Ciutadania de l’Eliana

La gala tindrà lloc el 6 de desembre a l’Auditori

Els Premis Ciutadania Vila de l’Eliana celebraran el 6 de desembre, amb motiu del Dia de la Constitució, la seua setzena edició. En la gala, que tindrà lloc a l’Auditori Municipal, l’Ajuntament reconeixerà aquelles persones i col·lectius que, amb el seu esforç i dedicació, han influït positivament en el desenvolupament i en la pròpia convivència del municipi.

L’alcalde de l’ELiana, Salva Torrent, va donar a conéixer en el ple d’ahir els noms dels guardonats en aquest 2023, triats per part d’una comissió d’entre les propostes realitzades entre el 17 d’octubre i el 17 de novembre per la ciutadania.

El desaparegut mestre i ex director del col·legi Verge del Carmen, José Manuel Rico Fos, serà reconegut In memoriam per la seua dedicació i estima a una professió que ha exercit durant més de 23 anys.

El guardó al Ciutadà reconeixerà la trajectòria i rellevància al cardiòleg José Anastasio Montero Argudo, cirurgià cardiovascular que té en el seu expedient reconeixements i avanços mèdics com el primer trasplantament cardíac en 1986 o el primer implant d’un cor mecànic definitiu en 2014.

En la categoria d’Esport, el reconeixement serà per a Javier Soler Sánchez, atleta en la categoria màster en la modalitat de triple salt i que enguany ha aconseguit els seus majors èxits al Campionat d’Espanya.

El premi en Educació ha sigut per a la mestra del col·legi El Garbí des de fa 25 anys, Inmaculada Albert Penyarroja, pel seu compromís en l’ensenyament de diverses generacions d’elianers i elianeres.

El compositor, pianista i percursionista, Andreu Soler, ha sigut distingit per la seua aportació a la Cultura i, en concret, al camp de la música, en el qual ha sigut ja reconegut per les seues peces corals, com a director de diferents cors i com a professor de piano en la Unió Musical de l’Eliana (UME).

En l’àmbit de l’Activitat Empresarial, el comerç al detall de peces de vestir Efectos Especiales, ha sigut reconegut després de quasi 20 anys oferint a la ciutadania roba d’alta qualitat, original i a la moda.

El premi ciutadania de Sostenibilitat Ambiental ha anat a parar a l’associació FELIANA, per la seua labor i especial dedicació als gats comunals, que a través de cures i esterilització contribueixen a crear un ambient més amable i segur per als animals.

El millor expedient acadèmic de l’IES l’Eliana en el curs 2022/2023, únic premi que s’atorga sense procés d’elecció, serà compartit entre les alumnes Laura Ke Muñoz Elizalde i Inés Jiamin Pérez Villalobos.

L’assitència com a públic està oberta a la ciutadania, que pot obtindre les invitacions gratuïtes a través d’Elientrada. No obstant això, i com és habitual en els últims anys, l’Ajuntament oferirà també en directe la retransmissió de la gala a través de Youtube.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà