Riba-roja prohibeix noves gasolineres, tanatoris i discoteques

gasolinera Ribarroja

Obliga als sex-shop i cases d’apostes a guardar 200 metres dels col·legis i parcs

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat de manera definitiva el PGOU per a restringir la nova instal·lació de gasolineres, tanatoris, discoteques, cases d’apostes i sex-shop en el nucli urbà i en les àrees residencials del terme municipal. La mesura s’ha aprovat per unanimitat de tots els partits.

La posada en marxa d’esta iniciativa tanca el procés administratiu iniciat per l’Ajuntament de Riba-roja de Túria que es va aprovar el passat 4 de juliol de 2022 amb una modificació puntual número 18 del pla general d’ordenació urbana (PGOU) per a la regulació de determinats usos, després de sotmetre el mateix a la corresponent informació pública en els diversos portals d’internet i el seu trasllat a les administracions públiques.

L’aprovació urbanística suposa una regulació detallada de les condicions de determinats usos d’activitats econòmiques. D’esta manera, les gasolineres no es podran implantar, a partir d’ara, en cap zona residencial, ni en el nucli urbà ni a les urbanitzacions per una qüestió d’incompatibilitat. Només podran fer-ho en aquelles àrees del terme municipal permeses, en els usos dominants industrials.

La modificació del PGOU afectarà, també, a les condicions dels tanatoris i les discoteques ja que no podran ser instal·lades en cap zona d’ordenació predominant residencial, ni en el nucli urbà ni a les urbanitzacions. En el sòl urbà o urbanitzable només es podran instal·lar en aquells usos de predominança industrial i en la zona d’ordenació industrial compatible permesa.

Les condicions d’ús dels centres i cases d’apostes, a més, de les botigues eròtiques i sex-shop es regulen en esta modificació urbanística quant a la seua instal·lació i activitat. D’esta manera, este tipus d’establiments sí que es podran instal·lar en zones residencials sempre que guarden, per a això, una distància mínima de 200 metres de distància respecte de qualsevol centre de primària o secundària, públic o privat.

A més, la regulació de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria estableix que este tipus de restriccions es mantindran sobre una altra mena d’emplaçaments, com els 200 metres de distància respecte del Parc Maldonado, la zona verda adjacent a la Casa de Cultura, el Conservatori de Música i Dansa, el Pavelló d’Esports, el Poliesportiu, el camp de futbol i, finalment, la piscina coberta.

En este cas, la distància es mesurarà en línia recta des de qualsevol punt de l’alineació exterior de la parcel·la des de la qual es produïsca l’accés habitual dels escolars fins al punt d’accés de l’activitat a implantar. A més, en la mateixa regulació urbanística que entrarà ara en vigor considera incompatible la seua instal·lació en les àrees residencials del terme municipal.

La nova regulació estableix també els usos comercials concentrats, recreatius i d’hostaleria. D’esta manera, els usos comercials i recreatius que, donades les seues característiques intrínseques, generen o ocasionen molèsties es regiran pels usos corresponents a taller i artesania i per a l’ús industrial. Les condicions d’higiene i seguretat d’estos locals compliran la normativa general. També s’estableixen els accessos i les dotacions d’aparcament per a esta mena d’activitats econòmiques.

L’alcalde Robert Raga ha afirmat que esta modificació del pla general urbanístic “té com a eix fonamental regular la seua instal·lació en les àrees habitades o pròximes a zona residencials, de manera que es puga compatibilitzar la llibertat d’obrir noves activitats econòmiques sense que es menyscaben els drets al descans i la tranquil·litat dels veïns, a més de protegir, al mateix temps, els drets de la infància i els joves”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà