Riba-roja garanteix el servei de menjador de l’escoleta municipal

escoleta Ribarroja

L’equip de Govern lamenta que el PP genere alarma social

Davant l’alerta llançada pel PP de Riba-roja del possible tancament del menjador de l’escoleta infantil municipal Riu Túria que atén a 160 xiquets per impagaments, l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha emés un comunicat en el qual nega eixa possibilitat: “és rotundament fals que estiga en risc la prestació del servei de menjador de l’escoleta”.

De fet desde el consistori s’assegura que el servei de menjador “no ha sigut interromput en cap moment i es continua prestant amb la mateixa qualitat i garanties amb les quals es ve prestant fins a la data”.

L’empresa adjudicatària va cessar ahir els seus serveis -prestava el servei amb una pròrroga- i hui les tutores dels grups han assumit, de manera voluntària i transitòria, el servei de monitores de menjador durant aquesta la jornada.

Dilluns que ve 5 de març s’ha convocat amb caràcter d’urgència a les 14 monitores de menjador que fins al 29 de febrer han estat vinculades professionalment a l’empresa que ha cessat els seus serveis en el centre.

En aquesta reunió se’ls informarà de la seua imminent incorporació -es farà efectiva durant la jornada del dilluns- al lloc de treball a través d’una nova empresa que prestarà el servei fins que isca el nou plec de condicions i mantindrà les mateixes condicions laborals.

Respecte a la informació emesa pel Partit Popular sobre l’impagament per part de l’Ajuntament a les empleades públiques, ha puntualitzat que les hores extres realitzades no corresponen al servei prestat en el menjador sinó a les ‘matineras’ i vesprades, i que van ser les 11 treballadores qui es van oferir a realitzar aquest servei ampliant el seu actual horari, per la qual cosa l’Ajuntament no tenia contemplades en la seua estructura aquestes hores extres.

El consistori els abonarà les hores extres realitzades després de l’aprovació del nou pressupost municipal.

L’empresa, per part seua, està al corrent amb els pagaments a la resta de treballadores que tenia contractades fins al mes de febrer.

Finalment, l’equip de govern ha lamentat que el portaveu del PP, Alberto Gimeno, “es veja abocat a realitzar aquest tipus d’acusacions infundades creant alarma social” i ha recordat que el portaveu “ja va ser informat expressament en la Comissió de Contractació de la prestació d’aquest servei, del qual el consistori ja està elaborant el nou plec”.

Gimeno havia expressat la seua preocupació perquè “aquest incident ha generat preocupació en la localitat, ja que no sols afecta als empleats municipals, sinó que també posa en risc la qualitat de vida dels habitants del municipi, especialment dels més xicotets que depenen del servei de menjador escolar”.

Els populars consideren “inadmissible que un Ajuntament no dispose d’una previsió de despeses per a pagar les hores extres dels seus propis treballadors” i manifesten la seua disposició a reunir-se “amb tots els sindicats representatius de l’Ajuntament per a abordar les mesures necessàries per a resoldre aquest problema i evitar la seua repetició en el futur”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà