Riba-roja aprova amb notable l’auditoria de la Carta de Serveis

Els tècnics de AENOR avaluen els 55 compromisos d’una vintena de serveis municipals

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha superat amb èxit l’auditoria de seguiment de la seua Carta de Serveis. Durant els dies 5 i 6 de març, auditors de l’empresa certificadora AENOR i la consultora de sistemes de gestió, MASUNO, han revisat els diferents compromisos adquirits per l’Ajuntament en la seua Carta de Serveis, comprovant que tots ells s’han complit amb èxit en el 2023.

El consistori va posar en marxa la carta de serveis en 2019 amb l’objectiu de buscar la transparència, la modernització i la millora en l’atenció a la ciutadania que són el principal objectiu del govern obert. En els últims quatre anys s’han anat ampliant de manera gradual. En 2020 el Ple va aprovar 40 compromisos, aplicables a 18 serveis municipals i en l’actualitat ja participen 20 serveis municipals amb 55 compromisos, i es preveu la seua ampliació en almenys tres serveis més i cinc compromisos per a 2024.

Els auditors han destacat l’alt grau de compromís dels tècnics municipals en el compliment i seguiment dels indicadors que els apliquen, ratificant que la Carta de Serveis de Riba-roja “ha madurat considerablement durant aquests dos últims anys”. 

‘Veiem necessari donar visibilitat a l’impacte positiu dels indicadors. A través de les dades obtingudes -assenyala- sabem quantes persones es beneficien de cada servei, així com el grau de qualitat amb la qual es presta’, assegura l’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga.

Entre alguns de les dades més cridaneres, destaquen els més de 280.000 usuaris del servei de Conectametro o els més de 27.000 del Arribabús, l’eficàcia de serveis com la recollida d’estris, amb quasi 4000 avisos de recollida, la resposta davant les emergències de jardineria en casos de temporal de vent o pluja, els reduïts temps d’actuació de la Policia Local i la qualitat dels serveis prestats per a persones amb diversitat funcional i a persones majors, com el Programa del Major, el  servei d’àpats social o el SAD, Servei d’Ajuda Domiciliària.

Destaquen també els 22 cursos oferits per a formació i capacitació de professionals, promoguts des de l’Agència de Desenvolupament Local i que tenen un caràcter gratuït per als més de 450 alumnes i alumnes que els han cursats o la rapidesa en la resolució del servei de la #OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor), que tramita les reclamacions dels ciutadans en menys de 24 hores.

Els auditors han valorat molt positivament l’extensa i variada oferta cultural municipal, des de l’obertura de la sala d’estudis de La Botaia en època d’exàmens, amb més de 125 dies d’obertura durant 14 hores al dia, fins a les 370 activitats i 340 accions divulgatives que han realitzat les Biblioteques Municipals durant 2023. A això s’uneix l’oferta del Conservatori Professional Municipal de Música i Dansa, amb grups de formació i sensibilització, especialment per a xiquets i xiquetes, o els 20 concerts, 4 festivals i 5 espectacles que han realitzat al llarg de l’any.

Un altre dels serveis valorats són els destinats a  les famílies amb xiquets i xiquetes en edat escolar, com el Col.le Xec entregat a quasi 300 famílies, la Escola d’Estiu de la qual es beneficien més de 450 alumnes i alumnes o la Escoleta Municipal en època estival per a menors de 3 anys, amb 158 xiquets i xiquetes, totes dues gratuïtes.

En 2024 l’Ajuntament de Riba-roja continuarà apostant per mantindre la qualitat dels serveis ‘que tenen un gran impacte en la ciutadania, amb un compromís notable per part dels empleats i empleades públiques i predisposició a incorporar nous paràmetres de qualitat en altres serveis com a Registre, Cultura o Secretaria’, matisa l’alcalde.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà