Metrovalencia habilita més de 1.500 places gratuïtes d’aparcament en Falles

metro valencia

En 17 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ofereix aquest any més de 1.500 places pròpies d’aparcaments gratuïts en 17 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9 de Metrovalencia que permeten “un accés més directe i ordenat” a València en el transcurs de la celebració de les Falles.

A més, existeixen altres 1.224 places en huit estacionaments municipals, també gratuïts, pròxims a la xarxa de metro en diferents poblacions, segons informen aquest dimecres des d’FGV.

La decisió s’ha pres arran de que les Falles provoquen més de 500 carrers tallats pel muntatge de monuments, carpes i el transport suburbà s’erigeix com “el mitjà més ràpid i eficaç” per a desplaçar-se per la ciutat.

D’aquesta manera,Metrovalencia ha assegurat que els usuaris poden acudir als aparcaments dissuasius, estacionar el seu vehicle i agafar el metre per a anar a treballar o acudir a les festes sense embossos de circulació.

Metrovalencia ofereix habitualment, gràcies al sistema Pàrquing + Metre (P+M), un total de 1.513 places d’estacionament repartides en les estacions de Llíria (38), la Pobla de Vallbona (47), València la Vella (38), Alginet (40), Carlet (40), Paterna (23), Massarrojos (68), Rocafort (52), Entroncament (42,), Font del Pitxer (48), Bétera (78), Font Almaguer (43), Sant Ramón (3), La Presa (127, quatre per a PMR), Masia de Traver (196), Riba-roja de Túria (49) i València Sud (581).

A més, cal afegir les 46 places posades en servei per part de l’Ajuntament de Paiporta; les 38 de l’Eliana; les 29 de Seminari-CEU; les 138 de Sant Isidre; les 24 de Fons de Benaguassil; les 562 de Quart de Poblet; les 137 de Santa Rita i les 250 de Burjassot, que sumen altres 1.224 places, totes elles en els voltants de les estacions citades.

Per tant, els usuaris del metre podran disposar d’un total de 2.737 places gratuïtes.

Al mateix temps, el que vol l’FGV és fomentar l’ús del transport públic mitjançant la intermodalitat i l’intercanvi del vehicle privat amb el metre, facilitant l’accés a la xarxa de*Metrovalencia, la descongestió del trànsit viari i la cura al medi ambient.

A part, la Conselleria de Medi Ambient ha posat en funcionament quatre *cicloparcs tancats en les estacions de Torrent Avinguda, Entroncament, Alboraia-Peris *Aragó i Quart de Poblet de la xarxa d’FGV.

Cada cicloparc disposa d’una porta d’accés amb obertura des de l’exterior mitjançant lector de targeta de transport sense contacte, de setze arcs d’acer ancorats al paviment on assegurar les bicicletes, enllumenat nocturn i un sistema de videovigilància connectat, igual que el control d’accés, amb els sistemes de l’estació d’FGV.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà