El ple de Riba-roja faculta el pagament de 1,5 milions d’euros a 274 proveïdors

plaza del ayuntamiento ribarroja

El deute d’altres administracions i entitats amb l’Ajuntament és de 4 milions d’euros

El Ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat aquest matí en sessió extraordinària i urgent el reconeixement extrajudicial de crèdit, amb l’objectiu d’evitar majors retards en els processos necessaris per a la realització dels pagaments a proveïdors sobre factures corresponents a serveis, obres i subministraments realitzats en el passat exercici 2023.

Amb els vots a favor del PSPV i l’abstenció del PP, Vox, Compromís i L’Esquerra, s’ha aprovat la relació de pagaments de 947 factures per valor d’1.569.747,55 euros, que es faran efectius en les pròximes setmanes als 274 proveïdors.

“Aquesta convocatòria atén la necessitat de no demorar fins al pròxim ple ordinari de 15 d’abril l’aprovació del pagament de factures en Reconeixement Extrajudicial i que els proveïdors puguen cobrar al més prompte possible les factures pendents”, assegura el regidor d’Hisenda, José Ángel Hernández, i assenyala “es tracta d’un procediment del qual disposen els Ajuntaments pel qual es carreguen al pressupost que s’està executant despeses efectuades en exercicis anteriors”.

Del muntant aprovat, 860.448,90 euroscorresponen al pagament de factures de serveis de naturalesa essencial, que no poden deixar de prestar-se i que estan en fase de licitació, com els serveis de recollida de residus sòlids urbans, RSU, la neteja de col·legis i instal·lacions esportives, el manteniment d’edificis i àrees industrials, el transport públic gratuït o el cost de les monitores de les Escoletes Municipals. 538.777,29 euros correspons a factures menors de 3.000 euros i més del 50 per cent del total van ser registrades al desembre de 2023 i durant els dos primers mesos de 2024.

Hernández ha recalcat, ‘totes les factures presentades derivades de la prestació d’obres i/o serveis s’han efectuat degudament i els preus compleixen l’estipulat en el contracte o pressupost autoritzat pel gestor i regidor de cada àrea, atenent sempre preus de mercat’.

El responsable d’Hisenda ha recordat que la posada en marxa del nou sistema de gestió comptable, GEMA, ha comportat retards en la descàrrega de factures a través de la plataforma FACE. “Aquest sistema substitueix a l’anterior en vigència durant els últims 24 anys i era necessari actualitzar-lo per a agilitzar la tramitació comptable-pressupostària”. Així, assenyala “no és un tema aïllat d’aquest Ajuntament, sinó que moltes administracions com actualment la Generalitat s’ha vist afectada per problemes informàtics que han retardat el pagament a proveïdors més d’un any”.

L’edil ha recalcat, ‘pagar a proveïdors és reduir el període mitjà de pagament, que és un dels nostres principals objectius per a aconseguir l’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa, que és sens dubte una de les variables fonamentals per a abordar la situació econòmic financera de les entitats locals’. “Adoptarem les mesures legals que siguen necessàries per a pagar dins del termini i en la forma corresponent als proveïdors, seguirem en la línia de modernitzar i agilitzar els tràmits en l’Administració”- ha ressaltat-.

Finalment, ha lamentat que el deute d’altres administracions públiques i entitats amb l’Ajuntament de Riba-roja ascendisca a prop de quatre milions d’euros.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà