L’avinguda País Valencià de Bétera estrena passos de vianants lluminosos

pasos peatones betera

S’han instal·lat dos i pròximament s’instal·laran tres més en diferents punts 

L’Ajuntament de Bétera, dins de les actuacions de manteniment de la senyalització horitzontal i vertical, s’està duent a terme l’execució de diverses instal·lacions amb tecnologia solar que milloren la seguretat dels vianants.

Entre elles, destaca la instal·lació de dos passos de vianants lluminosos en l’avinguda País Valencià, en la zona de la plaça Roja i en l’avinguda Vicent Cremades, en la zona de l’antiga bàscula.

A més també s’ha instal·lat un radar pedagògic que assenyala la velocitat de la circulació dels vehicles en l’avinguda Mila Real per a informar i conscienciar als conductors.

L’alcaldessa Elia Verdevío i la regidora de Mobilitat, Gloria Campomanes, s’han acostat al pas lluminós de l’avinguda Vicent Cremades per a comprovar la seua funcionalitat. “Amb la instal·lació d’aquest pas de vianants lluminós atenem una demanda dels veïns de l’antiga bàscula perquè el traçat de la via disposa de poca visibilitat i requereix d’una especial atenció tant per als conductors com per als vianants. Un pas que compta amb tecnologia avançada que permet una major eficàcia i eficiència en la seguretat”, ha destacat Verdevío.

Tal com ha explicat la regidora, “aquests passos estan dissenyats per a millorar la seguretat als nostres carrers permetent als vianants creuar d’una manera més segura evitant així possibles accidents. Una major protecció i seguretat cap als col·lectius més vulnerables des del punt de vista de la seguretat viària”.

Aquests dispositius amb senyalització lluminosa, que funcionen amb energia solar, remarquen l’existència del pas tant en les bandes horitzontals, com en la senyalització vertical, incrementant la seguretat gràcies al parpelleig dels focus led, en el qual a una distància major a 100m es dona visibilitat al pas fins i tot en la nit o en dies amb baixa visibilitat.

Segons l’alcaldessa, l’objectiu d’aquestos passos de vianants  “és millorar la seguretat als carrers i reduir el risc d’accidents de trànsit”.

Nous passos lluminosos

Per això, i donats els bons resultats dels primers passos, en els pròxims mesos s’instal·laran tres passos de vianants més en diferents punts del municipi.

Pla Integral de Senyalització Viària

Aquests passos de vianants s’han instal·lat dins del marc del Pla Integral de Senyalització Viària dotat amb un pressupostde 919.600 euros. En 2023 s’ha realitzat la renovació total de la senyalització horitzontal de tot el terme i el 20% de la senyalització vertical existent així com també s’ha executat nova senyalització ateses les necessitats del moment.

En l’actualitat, segon any del Pla que pot ser prorrogable fins a dos anys més, s’està treballant en la renovació del 30% de la senyalització horitzontal i del 10% de la vertical, ateses les necessitats del municipi.

En eixa línia, durant el primer trimestre de l’any s’ha treballat en el repintat d’algunes zones de Mas Camarena i l’avinguda Constitució.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà