La ITV de Riba-roja es traslladarà a una parcel·la municipal a Torrent

itv ribarroja

Els 6.965 m² estan situats a Mas del Jutge

La nova estació d’ITV de Torrent, promesa en els plans de l’empresa pública Sitval, es construirà sobre una parcel·la municipal en Mas del Jutge i substituirà a les instal·lacions de Riba-roja de Túria, on atenen 100.000 inspeccions a l’any.

La Consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, també presidenta de Sitval, i l’alcaldessa de Torrent, Amparo Folgado, han signat hui un protocol d’intencions per a construir l’estació.

Torrent es compromet a tramitar la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a posar a la disposició de l’empresa pública una parcel·la de terreny destinada a la construcció i posada en funcionament de la nova estació d’ITV.

La setmana passada es va signar d’urgència el contracte d’arrendament durant tres anys del sòl on se situa la ITV de Riba-roja -la tercera amb més volum en la Comunitat Valenciana- perquè puga continuar prestant servei, amb la finalitat de “ordenar l’atzagaiada” que va deixar el Govern del Botànic, segons la consellera.

El sòl en què es construirà la ITV està situada en una parcel·la de propietat municipal al carrer Paret Decantada número 13 del Sector 1 Mas del Jutge de 6.965 m², ara qualificada com a zona verda-jardí, per la qual cosa l’Ajuntament de Torrent haurà de tramitar una modificació del PGOU que la faça compatible amb el servei públic que pretén prestar Sitval. La parcel·la és accessible des de la A-7 i l’autovia de Torrent, ha destacat l’alcaldessa Folgado.

Sitval considera que per la seua ubicació i característiques, el polígon industrial Mas del Jutge és un entorn òptim per a la construcció i posada en marxa, en el curt termini, de l’estació.

Amb la finalitat d’assegurar la coordinació entre l’empresa pública i el consistori i vetlar pel correcte desenvolupament de l’acord, totes dues parts nomenaran sengles responsables. A més, es comprometen a mantindre la confidencialitat de la informació que se subministren mútuament.

El protocol d’intencions té una duració de tres anys, prorrogable de manera expressa per dos anys més, i estableix que es desenvoluparà mitjançant acords específics, segons informa la Conselleria.

Montes ha manifestat que s’estan fent “passos segurs” per a prestar un bon servei als ciutadans després de la reversió del servei d’ITV que va executar el govern anterior, i ha assegurat que fa falta un augment de plantilla.

La reversió de la inspecció tècnica de vehicles a servei públic va tindre com a objectius millorar el servei públic i que els ciutadans no hagen de realitzar desplaçaments de més de 30 km des del seu lloc de residència, per la qual cosa preveia crear noves estacions a Torrent i a l’interior de Castelló i convertir diverses instal·lacions en fixes.

El passat 12 d’abril es van emetre les primeres ordres de pagament per a fer efectiva l’equiparació salarial d’uns 300 treballadors de les estacions d’ITV a la Vega Baixa, Alacant, Elx i Benidorm, una reclamació dels treballadors que els va portar a la mobilització i a la vaga.

Amb aquest pagament es van abonar les quantitats corresponents a l’exercici 2023 i a mitjan maig s’ordenarà el pagament dels endarreriments de 2024, segons va informar la Conselleria. El pagament inclou als contractats de manera temporal per a reforçar el servei a l’estiu i que ja no pertanyen a la plantilla.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà